Foto: F64

Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina piektdien starptautiskajās sacensībās "Rīgas Sprints" laboja valsts rekordus 50 metru tauriņstilā un 100 metru brīvajā stilā īsajā baseinā, kā arī 4x50 metru stafetē brīvajā stilā.

Rīta sesijā Ņikitina priekšsacīkstēs 50 metrus tauriņstilā veica 26,89 sekundēs, sev piederošo rekordu labojot par 0,25 sekundēm.

Savukārt vakara sesijā Ņikitina 100 metrus brīvajā stilā nopeldēja 55,87 sekundēs, vēl vienu savu rekordu labojot par 0,55 sekundēm.

Tiesa, ar jaunu valsts rekordu šajā distancē Ņikitinai nepietika, lai izcīnītu uzvaru. Latvijas peldētāja šajā distancē finišēja trešā, bet 50 metros tauriņstilā finālā ieņēma otro vietu.

Jaunu valsts rekordu 50 metros brasā laboja arī Dana Kolidzeja, kura savu distanci nopeldēja 31,27 sekundēs un savu rekordu pārspēja par 0,26 sekundēm. Ar šādu rezultātu Kolidzeja izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Savukārt Ņikitina un Kolidzeja kaldināja "BJSS Rīdzene"/OSC uzvaru 4x50 metru brīvā stila peldējuma stafetē. Kvartets, kura sastāvā bija arī Agnese Patrīcija Ozola un Renāte Vulfa, distanci peldēja minūtē un 46,92 sekundēs, rekordu labojot par 1,09 sekundēm un izcīnot otro vietu.

Vīriem 100 metru brīvā stila distancē par sprinta čempionu tika kronēts Arvis Aigars. Savukārt 50 metru tauriņstilā uzvara baltkrievam Igoram Dodaļevam, kurš aiz sevis atstāja Danielu Zaicevu un Pāvelu Vilcānu.

Pie pārliecinošas uzvaras sprinta čempionāta pirmajā dienā tika arī Ketlīna Seppa un Ģirts Feldbergs, kas palika nepārspēti 100 metros peldēšanā uz muguras. Savukārt 200 metru brasā uzvaras Latvijas sportistiem - dāmām pirmā finišu sasniedza Arina Sisojeva, savukārt vīru konkurencē nepārspēts palika Daniils Bobrovs, kuram kārtējo reizi pavisam nedaudz pietrūka, lai pārsniegtu Valērija Kalmikova rekordu.

Viss goda pjedestāls Latvijas sportistiem pienācās 50 metru brasā, kur medaļas kaklā kāra Nikolajs Maskaļenko, Deniss Komars un Andrejs Rožalovskis.

Pārējie medaļu komplekti sacensībās "Rīgas Sprints" tiks sadalīti sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!