Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latviju pārstāvošā kanādiešu izcelsmes peldētāja Kristīna Šteina pirmdien pasaules čempionātā 100 metru peldējumā uz muguras izcīnīja augstvērtīgo 29.vietu, kamēr Ģirts Feldbergs šajā distancē ierindojās 43.pozīcijā.

Dāmu konkurencē Šteina starp 63 dalībniecēm kopvērtējumā ieņēma 29.vietu, distancē pavadot vienu minūti un 1,49 sekundes. Finālam kvalificējās 16 ātrākās peldētājas, bet Latvijas sportistei pietrūka nepilna sekunde, lai turpinātu cīņu par godalgām.

Tikmēr vīru konkurencē šajā disciplīnā 43.vietu ieguva peldētājs Feldbergs, kurš finišēja ar laiku 56,34 sekundes, līderim zaudējot nepilnas trīsarpus sekundes. Kopumā distancē startēja 63 sportisti, bet līdz finālam tika 16 labākie, no kuriem pēdējais par divarpus sekundēm apsteidza latvieti.

Iepriekš ziņots, ka Latvijas peldētājs Daniils Bobrovs svētdien pasaules čempionātā 100 metru brasa peldējuma kvalifikācijā izcīnīja 55.vietu.

Bobrovs priekšsacīkstēs distanci veica vienā minūtē un 3,32 sekundēs, kas 87 dalībnieku konkurencē deva 55.vietu, tikmēr pusfinālam kvalificējās vien ātrākie 16 peldētāji. Lai iekļūtu pusfinālā, peldētājiem distance bija jāveic ātrāk nekā minūtē.

Tikmēr Lielbritānijas sportists Adams Pītijs svētdien uzstādīja jaunu pasaules rekordu 100 metru brasa peldējumā, distanci nopeldot 56,88 sekundēs. Viņš ir pirmais sportists peldēšanas vēsturē, kuram izdevies šo distanci veikt ātrāk par 57 sekundēm.

Kopumā pasaules meistarsacīkstēs startē seši Latvijas peldētāji - Bobrovs, Feldbergs, Ieva Maļuka, Gabriela Ņiktina, Didzis Rudavs un Šteina.

Pasaules čempionāts Dienvidkorejā norisināsies līdz 28.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!