Foto: Publicitātes foto
Viens no Latvijas talantīgākajiem peldētājiem Jānis Šaltāns par dopinga lietošanu saņēmis divu gadu diskvalifikāciju, liecina Valsts sporta medicīnas centra (VSMC) Antidopinga nodaļas informācija.

Šaltāna analīzēs konstatēta aizliegtā viela klenbuterols. Viņa diskvalifikācija ilgs līdz 2017.gada 6.decembrim.

Šaltāns ir vairākkārtējs Latvijas rekordists, kurš bija arī Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) jaunatnes sastāvā. Iepriekš LOV pārstāvji pauda apņēmību atgūt Šaltānā ieguldītās finanses, tomēr atzina, ka summa ir "nosacīti maza - daži tūkstoši eiro".

Tikmēr Latvijas Pauerliftinga federācijas Disciplinārā komiteja lēmusi piespriest četru gadu diskvalifikāciju sportistam Ainim Stagaram. Viņa diskvalifikācija noslēgsies 2020.gada 25.februārī.

Stagaram piespriests arī 1500 eiro liels naudas sods.

Iepriekš federācijas vadītājs Rinalds Dimiņš apstiprināja, ka pērn gada beigās pozitīvas analīzes konstatētas diviem spēka trīscīņas sportistiem - Stagaram un Dainim Stivkam. Federācijas vadītājs sacīja, ka Stagars ir labs Latvijas līmeņa sportists, kurš startējis arī pasaules junioru čempionātā.

Pērn gada nogalē dopinga lietošanā tika pieķerts arī lakrosa sportists Kārlis Eriņš, kurš jau agrāk tika diskvalificēts līdz 2017. gada novembrim.

Kā zināms, aizpērn deviņi Latvijas sportisti tika pieķerti dopinga lietošanā un ar šādu statistiku Latvija bija viena no "netīrākajām" valstīm pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!