Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas peldētājs Uvis Kalniņš sestdien sasniedza finālu Peru notiekošā pasaules junioru čempionāta 100 metru brīvā stila distancē.

Kalniņš pusfinālā finišēja pēc 51,14 sekundēm, ieņemot dalītu astoto vietu, kas viņam kā pēdējam ļāva iekļūt svētdien paredzētajā izšķirošajā peldējumā. Šādu pašu rezultātu sasniedza arī brazīlietis Artūrs Mendešs Filju, tāpēc svētdien paredzētajā finālā startēs deviņi peldētāji.

Kā ziņots, pusfinālā Kalniņš uzrādīja rezultātu 51,20 sekundes, kas bija devītais labākais rezultāts starp visām 65 startējušajiem.

Pārliecinoši ātrākais arī pusfinālā ar 50,08 sekundēm bija austrālietis Kamerons Makevojs, kurš šosezon ir spējis labot Aienam Torpam 12 gadus piederošo Austrālijas junioru rekordu šajā distancē.

Savukārt Kalniņš, kurš ir Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs, šajā distancē pieteikts ar trešo spēcīgāko rezultātu - 50,18 sekundes.

Tikmēr 50 metru brīvā stila distances finālā nespēja iekļūt Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina, kura pusfinālā ar rezultātu 26,82 sekundes ieņēma priekšpēdējo, 15.vietu.

Kā ziņots, 15.rezultātu Ņikitina sasniedza arī priekšsacīkstēs, kad finišēja pēc 26,63 sekundēm.

Kā ziņots, līdz šim pasaules čempionātā no latviešiem augstāko rezultātu arī sasniedzis Kalniņš, kurš ceturtdien izcīnīja 13.vietu 50 metru brīvā stila peldējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!