Foto: Publicitātes foto

Latvijas peldētājs Uvis Kalniņš sestdien Mesā notikušajās prestižajās "Arena Pro Series" sacensībās 200 metru kompleksajā distancē palika uzreiz aiz visu laiku titulētākā olimpieša Maikla Felpsa.

Priekšsacīkstēs Kalniņš finišēja pēc divām minūtēm un 2,91 sekundes, kas bija trešais labākais rezultāts un ļāva kvalificēties A finālam. Ātrākais bija izcilais amerikāņu peldētājs Raiens Lohte, bet Felpss palika vien ceturtais, piekāpjoties Kalniņam par vairāk nekā sekundi.

Tikmēr A finālā Kalniņam bija trešais celiņš, kas bija pa vidu starp Felpsu un Lohti. Tajā latvietis uzlaboja savu rezultātu līdz divām minūtēm un 2,50 sekundēm, tomēr tas deva ceturto vietu - uzvaru guva pieckārtējais olimpiskais čempions Lohte, kurš latvieti apsteidza par 3,80 sekundēm, bet viņam sekoja Konors Dvaiers un Felpss.

Uzvaru 18 olimpiskos zeltus guvušais Felpss sestdien izcīnīja 100 metru brīvā stila distancē, finālā sacensības noslēdzot pēc 49,72 sekundēm un par 0,05 sekundēm apsteidzot Lohti.

Kā zināms, Felpss Mesā aizvadīja pirmās sacensības pēc sešu mēnešu diskvalifikācijas par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, kuras dēļ viņam, visticamāk, būs jāizlaiž arī šogad Krievijā gaidāmais pasaules čempionāts.

Sacensībās Mesā startēja arī vēl viens latvietis Uldis Tazāns, kurš divās distancēs spēja sasniegt A finālus, ieņemot sesto vietu 200 metros brasā un septīto vietu 100 metros brasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!