Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien Latvijas peldētājs Jānis Šaltāns ar otru labāko rezultātu iekļva Eiropas Jaunatnes olimpiādes finālsacensībās 50 metru distancē brīvajā stilā, informē Latvijas Peldēšanas federācija.

Jaunais Latvijas peldētājs karalisko sprinta distanci veica 23,72 sekundēs, tādejādi pārliecinoši nodrošinot sev vietu astoņu labāko sportistu vidū, kas sacensību vakara programmā cīnīsies par medaļām.

Ātrāks par rīdzinieku bija tikai Krievijas pārstāvis Jevģēnijs Sedovs, kurš distanci veica 23,02 sekundēs. Savukārt kā trešais sacensībām kvalificējās Ukrainas peldētājs Bogdans Plavins, kurš Šaltānam piekāpās divas sekundes simtdaļas.

Jāuzsver, ka Šaltāna uzrādītais rezultāts ir ne tikai jauns personīgais rekords (iepriekšējais labākais Jāņa rezultāts bija 24,75 sek.) un augstākais sportiskais sasniegums līdzšinējās sportista gaitās, bet arī nebijis sasniegums Latvijas jaunatnes peldēšanā.

Tāpat ceturtdien uz starta izgāja Dārta Eleonora Dakse, kura 200 m brīvā stila distanci veica divās minūtēs un 20,65 sekundēs, tādejādi ieņemot 22. pozīciju, un Vladislavs Pokorejevs, kurš 200 m tauriņstilā ar rezultātu divas minūtes un 20,24 sekundes pēdējā, 26.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!