Foto: LETA
Austrālijas snūkera spēlētājs Nīls Robertsons "Arēnā Rīga" notiekošā pasaules tūres turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā piektdien sensacionāli zaudēja vācietim Lukasam Klekeram.

Robertsons, kurš turnīrā bija izlikts ar trešo numuru un pasaules rangā atrodams septītajā pozīcijā, cieta zaudējumu ar rezultātu 3-4, izšķirošajā freimā paliekot "sausā".

Patlaban 21 gadu vecajam Vācijas snūkera spēlētājam Klekeram šis bija tikai otrais mačs profesionāļa statusā.

Otrajā kārtā Klekers sestdien spēkosies ar angli Džeku Lisovski, kurš rangā ieņem 54. vietu, bet turnīrā izlikts ar 47.numuru.

Kā vēstīts, zaudējumu piektdien cieta arī sacensību otrais numurs – 2015. gada čempions Barijs Haukinss. Anglis pirmajā kārtā ar 3-4 piekāpās ar 11. numuru izliktajam Raienam Dejam no Velsas.

Tāpat negaidītu zaudējumu cietis ar piekto numuru izliktais Stjuarts Bingems, kurš ir 2015. gada pasaules čempions. Bingems ar 0-4 piekāpās savam tautietim Markam Deivisam no Anglijas.

No izsētajiem dalībniekiem ar visaugstāko numuru palicis Kairens Vilsons, kurš izlikts ar septīto numuru. Vilsons aizpērn triumfēja Šanhajas "Masters" turnīrā, bet pērn spēlēja Indijā notikušā "Open" turnīra finālā, kurā zaudēja skotam Entonijam Makgilam.

Jau ziņots, ka Latvijas snūkera spēlētājs Rodions Judins piektdien pirmajā kārtā ar 2-4 piekāpās Somijas snūkera spēlētājam Robinam Halam, kurš rangā ieņem 69. vietu.

Par dalību pirmajā kārtā Judins nopelnījis 1000 britu mārciņu.

Kā vēstīts, pirms tam kvalifikācijā Judins ar 4-0 pārspēja ķīnieti Dže Čeņu, kurš pasaules rangā atrodams 121. pozīcijā. Savukārt Tatjana Vasiļjeva ar 0-4 piekāpās skotam Makgilam, kurš rangā ieņem 17. vietu.

Pamatturnīrā ar pirmo numuru bija izlikts šī gada pasaules čempions anglis Marks Selbijs, kurš atsauca dalību no turnīra personīgu iemeslu dēļ. Otrais numurs ticis Haukinsam, bet trešais numurs ir pērnā gada Rīgas turnīra čempionam Robertsonam.

Savukārt jau jūnija sākumā kvalifikāciju nepārvarēja anglis Šons Mērfijs, kurš būtu bijis izlikts ar ceturto numuru.

Latvijā nozīmīgas sacensības snūkerā notiek jau sesto gadu pēc kārtas. 2012. gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, 2013. gada decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem.

2014. un 2015. gadā "Arēnā Rīga" tika aizvadītas Eiropas tūres sacensības, tomēr šāds seriāls tika likvidēts un pērn Rīgā jau notika pasaules ranga turnīrs, tieši ar to Jāņos sākoties sezonai, kas tradicionāli noslēdzas aprīļa otrajā pusē un maija sākumā ar pasaules meistarsacīkstēm.

Pērn turnīra balvu fonds no 125 000 mārciņu (143 000 eiro) bija palielināts līdz 200 000 mārciņu (229 000 eiro), bet šogad tas būs jau 227 000 mārciņu (259 000 eiro).

Visas Rīgā notiekošās spēles norisināsies līdz uzvarām četrās izspēlēs jeb freimos, izņemot pusfinālus un finālu, kur uzvarētājus noskaidros cīņā līdz piecām uzvarām.

Iepriekšējos trijos gados turnīrā uzvarējuši Selbijs, Haukinss un Robertsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!