Foto: LETA
Par Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidentu uz trešo termiņu pēc kārtas otrdien pārvēlēts Ilvis Pētersons, informēja LFS.

Pētersons bija vienīgais pretendents uz šo amatu, jo neviens cits kandidāts otrdien Rīgas brīvostas pārvaldes konferenču zālē notikušajā LFS biedru kopsapulcē uz prezidenta amatu netika izvirzīts. Balsošanā Pētersons saņēma vienotu atbalstu, jo par viņu nobalsoja visi 25 balsstiesīgie delegāti.

Tāpat LFS kopsapulces laikā notika arī organizācijas jaunās valdes vēlēšanas.

Valde tika ievēlēta šādā sastāvā – Ilvis Pētersons, Ilmārs Blumbergs, Inita Dimante, Artis Drēziņš, Jurijs Fedulovs, Ansis Kusiņš, Mārtiņš Maķevics, Andris Pīlups, Rasa Siliņa, Gints Siliņš, Egils Sveilis un Andris Dzenis.

Iepriekš valdē darbojās arī Pētersons, Sveilis, Siliņš, Fedulovs un Dzenis, bet pārējie ir no jauna ievēlēti.

Pirms Pētersona, kurš pirmo reizi amatā stājās 2008. gadā, LFS prezidents astoņus gadus bija Alfrēds Kundziņš.

Kā zināms, tad decembrī Rīgā pirmo reizi norisināsies pasaules čempionāts vīriešu izlasēm. Latvijas valstsvienība apakšgrupu kārtā spēkosies ar pasaules čempioni Zviedriju, iepriekšējā pasaules čempionāta bronzas medaļnieci Čehiju, kā arī Norvēģiju, ko latvieši pirms diviem gadiem pārspēja cīņā par piekto vietu pasaules čempionātā.

Tikmēr A grupā spēkosies Igaunija, Vācija, Šveice un pasaules vicečempione Somija. C grupā sacentīsies Austrālija, Polija, Slovākija un Dānija, bet D grupā – Taizeme, Singapūra, ASV un Kanāda.

Čempionātā kopumā startēs 16 komandas. A un B grupās spēkosies pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās pārējās astoņas valstsvienības.

Divas labākās A un B grupu komandas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, savukārt trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu ceturtdaļfinālā spēkosies ar C un D grupu divām labākajām komandām.

Pasaules čempionāts Rīgā norisināsies no 3. līdz 11.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!