Foto: Reuters/Scanpix
Pretēji paustajām bažām, 2016. gada vasaras olimpiskās spēles Riodežaneiro pilsētai nesušas ekonomisku labumu, liecina neatkarīgi pētījumi.

Brazīlijas Lietišķo ekonomisko pētījumu institūta (IPEA) pētījumi rāda, ka bez olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro iekšzemes kopprodukts (IKP) laikā no 2012. līdz 2015. gadam būtu par 7,5% zemāks. Tāpat zinātnieki norāda, ka pretēji bažām, ka olimpiskās spēles negatīvi ietekmēs valsts ekonomiku, tās ļāvušas mīkstināt valsts līdz šim lielākās ekonomiskās krīzes sekas Riodežaneiro un tās piepilsētās, vēsta Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) mājas lapa.

"Valsts makroekonomiskajā vidē, kurā valdīja asa krīze, Olimpiskās spēles aizkavēja un mazināja šīs krīzes sekas Riodežaneiro IKP. Mūsu pētījumi norāda uz pozitīvu, pieaugošu ietekmi visā laika periodā," teikts institūta paziņojumā.

Spēļu norises laikā auguši arī Riodežaneiro iedzīvotāju ienākumi: piecu procentu nabadzīgāko pilsētas iedzīvotāju ienākumi pieauga par 29,3%. To lielā mērā ietekmēja arī tas, ka olimpiādes laikā ievērojami pieauga darbavietu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!