Foto: F64

Latvijas modernās pieccīņas sportisti Ruslans Nakonečnijs un Deniss Čerkovskis piektdien Ungārijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma kvalifikācijas sacensības.

Vislabāk veicās Latviju pārstāvošajam ukrainim Nakonečnijam, kurš C kvalifikācijas grupā bija septītais. Viņš paukošanā uzrādīja ceturto labāko rezultātu grupā, bet peldēšanā bija septītais. Savukārt apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā 12.laiks.

Summā Nakonečnijs tika pie 1160 punktiem.

Tikmēr Čerkovskis šajā kvalifikācijas grupā bija devītais. Pēc paukošanas viņš bija līderis, bet peldēšanā nācās ieņemt vien 20.vietu. Tikmēr apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņam 14.vieta. Summā Latvijas sportists tika pie 1158 punktiem un arī iekļuva pamatsacensībās.

Finālam kvalificējās katras grupas astoņi labākie sportisti, bet vēl 12 dalībnieki tika noteikti pēc uzrādītā rezultāta.

Sieviešu konkurencē Latvija šajā Pasaules kausa posmā nav pārstāvēta, bet vīriem fināls norisināsies svētdien.

Jau vēstīts, ka Ukrainas pilsonis, bet zem Latvijas karoga startējošais Nakonečnijs marta otrajā pusē negaidīti uzvarēja Pasaules kausa otrajā posmā. Tuvākajā laikā sportists vēlas iegūt Latvijas pilsonību.

Ar Pasaules kausa sezonu aizsākušās kvalifikācijas cīņas Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Turpinājumā jūnijā plānotas Pasaules kausa finālsacensības Baltkrievijā, uzvarētājiem vīriešu un sieviešu konkurencē iegūstot pirmās ceļazīmes uz Olimpiādi. Tāpat svarīgs būs augustā gaidāmais Eiropas čempionāts, kurā tiks sadalītas uzreiz astoņas ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet vēl pa trim ceļazīmēm tiks sadalītas 2015. un 2016.gada pasaules meistarsacīkstēs.

Savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki 2016.gadā tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!