Foto: DELFI

Latvijas sportists Deniss Čerkovskis svētdien ieņēma 17.vietu Ķīnā notikušajās Pasaules kausa finālsacensībās modernajā pieccīņā, saglabājot izredzes kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm.

Čerkovskis paukošanā sasniedza 13.labāko rezultātu, peldēšanā viņš bija 27.ātrākais, jāšanā uzrādīja 27.rezultātu, bet apvienotajai skriešanas un šaušanas disciplīnā sasniedza trešo laiku.

Summā Čerkovskis savāca 5564 punktus, bet uzvaru ar 5788 punktiem izcīnīja krievs Iļja Frolovs.

Pēc pasaules ranga Olimpiādei kvalificēsies pa astoņiem labākajiem sportistiem, kas vēl nav Spēļu dalībnieku vidū. Tas, vai Čerkovskis kvalificējies Londonas olimpiskajām spēlēm, kļūs zināms ne ātrāk par 1.jūniju, kad tiks publicēts jaunākais rangs.

Kā ziņots, finālsacensībās sievietēm sestdien Latvijas sportiste Jeļena Rubļevska izcīnīja devīto vietu.

Rubļevska paukošanā sasniedza sesto labāko rezultātu, peldēšanā viņa bija 34.ātrākā, jāšanā uzrādīja piekto rezultātu, bet apvienotajai skriešanas un šaušanas disciplīnā sasniedza 13. laiku.

Summā Rubļevska savāca 5128 punktus, bet uzvaru ar 5312 punktiem izcīnīja lietuviete Laura Asadauskaite.

Jau vēstīts, ka no Latvijas sportistiem šī gada Londonas olimpiskajām spēlēm pagaidām kvalificējusies tikai Rubļevska, kura to paveica ar izcīnītu sesto vietu pagājušā gada Eiropas čempionātā.

Savukārt vīriešu konkurencē Čerkovskis pašlaik pasaules rangā atrodas 28.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!