Foto: F64

Pieredzējusī Latvijas modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska ceturtdien kā viena no pēdējām iekļuva starp Ungārijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma finālsacensību dalībniecēm.

Rubļevska kvalifikācijas sacensības sāka ar otro rezultātu savā grupā paukošanā, turpinājumā palika 24.vietā starp 28 sportistēm peldēšanā un pirms apvienotās skriešanas un šaušanas disciplīnas savā kvalifikācijas grupā bija ceturtajā vietā.

Apvienotajā disciplīnā Rubļevska sasniedza 17. rezultātu un grupas noslēgumā ar 1016 punktiem palika 12. pozīcijā.

Finālam kvalificējās pa astoņām labākajām sportistēm no trim grupām, kā arī nākamo 12 labāko rezultātu īpašnieces. Noslēgumā noskaidrojās, ka, lai iekļūtu starp fināla dalībniecēm, bija nepieciešams tikt pie 1012 punktiem, bet Rubļevska ar vēl divām sportistēm kvalifikācijā dalīja 33.-35.vietu.

Jau ziņots, ka Rubļevska sezonas pirmajos divos Pasaules kausa posmos Ēģiptē un Riodežaneiro nespēja pārvarēt kvalifikāciju, bet trešajā posmā, kas pirms divām nedēļām risinājās Itālijā, viņa beidzot iekļuva starp finālistēm, ierindojoties 21.pozīcijā.

Piektdien kvalifikācijas sacensības aizvadīs kungi, kur Latviju pārstāvēs Ruslans Nakoņečnijs un Deniss Čerkovskis. Kā zināms, Ukrainā dzimušais Nakoņečnijs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā izcīnīja 12.vietu, bet trešajā posmā palika 19.vietā, bet Čerkovskis šosezon starp finālsacensību dalībniekiem joprojām nav spējis iekļūt.

Pērn martā Nakoņečnijs savās pirmajās sacensībās zem Latvijas karoga negaidīti uzvarēja Pasaules kausa posmā, bet kopš tā laika viņa rezultāti vairs nav bijuši tik augsti. Latvijas pilsonību viņš saņēma pērn oktobra nogalē.

Kā zināms, aizvadītajā gadā notikušās Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases sacensības Latvijas sportisti neaizvadīja īpaši veiksmīgi un pie ceļazīmēm jau gadu pirms Olimpiādes neizdevās tikt.

Tomēr vēl pa deviņām ceļazīmēm vīriešu un sieviešu konkurencē sadalīs šogad - pa trim ceļazīmēm sportisti iegūs šī gada pasaules meistarsacīkstēs, savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā. No šī gada pasaules rangā punktus sāka skaitīt no nulles, un tos izcīnīs sešās sacensībās - četros Pasaules kausa posmos, Pasaules kausa finālā un pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!