Foto: EPA/LETA
Londonas mēram Borisam Džonsonām nav izdevies iegādāties biļetes uz 2012.gada Olimpisko spēļu sacensībām, kas risināsies viņa pārraudzītajā pilsētā.

Tā kā pieteikumu skaits pārsniedza pieejamo biļešu daudzumu, laimīgos noteica datorizētā izlozē, un no veiksminieku banku kontiem trešdien noņēma naudu. Tomēr biļešu pretendenti tikai vairāk nekā pēc mēneša uzzinās, kuri no viņu pieteikumiem bijuši veiksmīgi.

Džonsons apstiprināja, ka viņam izlozē nav paveicies, lai gan mērs pretendējis tikai uz dažām biļetēm. Džonsons ir apņēmies piedalīties otrajā biļešu pārdošanas reizē, kurā pirmās kārtas neveiksminiekiem būs priekšroka.

Uz pirmajā kārtā piedāvātajiem 6,6 miljoniem biļešu 1,8 miljoni cilvēku iesniedza 20 miljonus pieteikumu, turklāt viens miljons līdzjutēju vēlējās redzēt tieši vieglatlētu cīņu 100 metru skrējiena finālā.

Londonas Olimpisko spēļu rīkotāji par biļetēm plāno saņemt 500 miljonus mārciņu (400 miljonus latu), kas segtu ceturto daļu rīkošanas izdevumu. Biļešu cenas ir no 20 līdz 2012 mārciņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!