Foto: AFP/Scanpix
Pēc piektdien aizvadītās pirmās dienas Latvijas čempionātā garajā baseinā uzvaras laurus lielākoties plūca ārvalstu peldētāji.

Kopumā ārzemju peldētāji uzvarēja deviņās no 12 piektdien notikušajām disciplīnām.

No Latvijas pārstāvjiem vislabāk veicās jaunajam valsts rekordistam 50 metru brīvā stila distancē Uvim Kalniņam, kurš izrādījās labākais 400 metru brīvā stila peldējumā, kamēr 50 metros viņš bija otrais aiz Baltkrievijas pārstāvja Antona Latkina.

Kā zināms, 50 metru distances priekšsacīkstēs Kalniņš uzrādīja laiku 22,91 sekunde, 2009.gadā Andreja Dūdas uzstādīto valsts rekordu labojot par 0,04 sekundēm.

Tāpat Kalniņš palīdzēja Valmieras BSS komandai triumfēt 4x100 metru brīvā stila stafetē, aiz sevis atstājot Igaunijas vienību Tartu UK un pašmāju sporta kluba "Delfīns" komandu.

Tikmēr trešo un pēdējo Latvijas čempiontitulu piektdien pašmāju sportisti izcīnīja 100 metru brasā sievietēm, kurā triumfēja Aļona Ribakova, bet vīru konkurencē uzvarēja igaunis Marti Aljands, otrajā pozīcijā finišu sasniedzot Latvijas peldētājam Nikolajam Maskaļenko, kurš šajā disciplīnā ir valsts rekordists.

Savukārt 50 metru brīvā stila distancē dāmām triumfēja baltkrieviete Nastasja Karakuskaja, aiz sevis atstājot Latvijas pārstāvi Gabrielu Ņikitinu. 200 metru brasā sievietēm nepārspēta palika Ukrainas sportiste Darina Zevina, kamēr labākā no Latvijas peldētājām bija Renāte Tomilova, kurai trešā pozīcija. Tikmēr vīriešiem šajā distancē visu goda pjedestālu aizņēma Lietuvas atlēti, bet par uzvarētāju tika kronēts Gaitis Stankēvičs, bet Pāvels Vilcāns bija ceturtais.

Dāmām 100 metru tauriņstilā labākā bija lietuviete Beatrise Kanapienīte, bet Latvijas peldētāja Dārta Eleonora Dakse bija trešā. Kungiem šajā disciplīnā triumfēja igaunis Ralfs Tribuncovs, bet otrajā un trešā vieta attiecīgi tika Jānim Šaltānam un Kalvim Lakučam.

Tikmēr 400 metru brīvā stila peldējumā dubultuzvaru svinēja Libānas pārstāves, bet par labāko tika kronēta Kristelle Duaija, bet ceturtā bija Arina Gvozdeva.

Savukārt sieviešu konkurencē 4x100 metru brīvā stila stafetē labākā bija Kauņas komanda no Lietuvas, aiz sevis atstājot "Delfīns" vienību un BJSS "Rīdzene-OLIM".

Latvijas čempionāts, kas risinās jau 90.gadu pēc kārtas, šoreiz vienlaikus ir arī šīgada pasaules jaunatnes Olimpiādes un nākamā gada pasaules čempionāta peldēšanā kvalifikācijas sacensības.

Līdz svētdienai sacensībās startēs sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Moldovas un pat Libānas, tādējādi pulcējot līdz šim plašāko dalībvalstu skaitu, kāds pieredzēts Latvijas peldbaseinos.

Latvijas sportistiem šīs sacensības ir arī pēdējā iespēja izpildīt Latvijas Peldēšanas federācijas noteiktos kvalifikācijas normatīvus dalībai Eiropas pieaugušo un junioru čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!