Foto: Publicitātes foto
Latvijas komandas "Doha 2019" sastāvā dalībai I ANOC Pludmales spēlēs ir iekļauti 6 sportisti, kuri startēs 2 sporta veidos – 3x3 basketbolā un pludmales tenisā.

"Nacionālo Olimpisko komiteju asociācija (ANOC) šīs spēles ir iecerējusi un organizē ar mērķi, lai veicinātu jauno sporta veidu attīstību un to atpazīstamību gados jauno līdzjutēju vidū", atklāj Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Latvijas komandas "Doha 2019" sastāvā dalībai I ANOC Pludmales spēlēs ir kvalificējušies 2 sporta veidu 6 sportisti. Latvija tiks pārstāvēta pludmales tenisā un 3x3 basketbolā. 3x3 basketbola turnīrā piedalīsies Latvijas komanda ar Kārli Dagu-Krūmiņu, Robertu Bērzi, Lauri Bērziņu un Aivi Lēmani sastāvā, bet pludmales tenisa sacensībās startēs Maksimilians Niklass Andersons un Ņikita Ribakovs.

ANOC rīkotās I Pasaules pludmales spēles norisināsies no 12. – 16. oktobrim Kataras galvaspilsētā Dohā. 1300 atlētu no 97 pasaules valstīm cīnīsies par 350 medaļu komplektiem 13 sporta veidu 14 disciplīnās.

Kā jau spēļu nosaukums liecina, tad I Pasaules pludmales spēļu sacensību programmā ir iekļauti tādi sporta veidi, kuri norisinās pludmalē un uz ūdens – pludmales cīņa, pludmales teniss, pludmales futbols, pludmales handbols, pludmales volejbols (4 pret 4), 3x3 basketbols, atklātā ūdens peldēšana (5km), karatē (individuālā kata), skeitbords, lēkšana ar ūdensslēpēm, veikbords un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!