ASV pilsēta Sandjego izvēlēta par pirmo Pasaules pludmales sporta spēļu norises vietu, lemts Nacionālo Olimpisko komiteju asociācijas (ANOC) ģenerālajā asamblejā.

Cīņā par šā sporta pasākuma uzņemšanu bija iesaistījušās piecas pilsētas trijos kontinentos - bez Sandjego, kas atrodas Kalifornijā, vēl arī Sarasota Floridā, Dubaija, Soči un nenosaukta pilsēta Ķīnā. Oficiālā apstiprināšana notiks asamblejas nākamajā dienā, piektdien, 30. oktobrī, taču Sandjego ir vienīgā pilsēta, kuru virzīs šim pēdējam balsojumam.

Pirmās ANOC Pasaules pludmales sporta spēles notiks 2017. gadā no 29. septembra līdz 9. oktobrim, un to budžets pēc orgkomitejas aplēsēm būs 150 miljoni dolāru (140 miljoni eiro). Paredzēts, ka spēlēs sacentīsies 20 līdz 22 sporta veidu pārstāvji, ieskaitot trīs potenciālo jauno olimpisko sporta veidu pārstāvjus - skeitbordistus, sērfotājus un sporta alpīnistus.

Ideja par globālu "bīča" čempionātu radās pēc veiksmīgi aizvadītajām Āzijas Pludmales sporta spēlēm, kas notika 2008. gadā Indonēzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!