Foto: AP/Scanpix

Kādreizējā Dienvidāfrikas paralimpiskā vieglatlētikas zvaigzne Oskars Pistoriuss cietumā sakāvies telefona dēļ, ziņo aģentūra AFP.

Strīds izcēlies rindā pie automāta – pārējiem ieslodzītajiem šķita, ka bijušais sportists pārāk ilgi runā pa telefonu. Vārdu apmaiņa beigusies ar kautiņu, kurā Pistoriuss guvis zilumus un sasitumus. Ierosināta notikušā izmeklēšana.

Sākotnēji Pistoriusam 2014. gadā tika piespriests piecu gadu cietumsods, jo atlēts tika atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma. Cietumā viņš devās 2014. gada 21. oktobrī, taču jau nākamā gada 19. oktobrī tika atbrīvots un sods aizstāts ar mājas arestu.

Prokuratūra 2015. gada izskaņā iesniedza apelāciju iepriekš piešķirtajam sodam, ko DĀR Augstākās tiesas Apelācijas komisija apmierināja, atzīstot 29 gadus veco Pistoriusu par vainīgu slepkavībā. 2016. gada vasarā viņam tika piespriests sešu gadu cietumsods, bet šā gada novembrī Augstākā apelācijas tiesa pagarināja ieslodzījuma termiņu līdz 15 gadiem, no kuriem gadu un septiņus mēnešus Pistoriuss jau bija aizvadījis.

Pistoriuss joprojām uzstāj, ka slepkavība bijis nelaimes gadījums. Viņš apgalvo, ka draudzeni 2013. gada 14. februārī vannas istabā nošāvis, uzskatot, ka šauj pa iebrucējiem.

Seškārtējais paralimpiskais čempions kļuva par pirmo amputantu, kurš piedalījies Olimpiskajās spēlēs. Pistoriuss startēja 2012. gada Londonas Olimpiādē.

Pistoriusam agrā bērnībā tika amputētas abas kājas zem ceļgala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!