Dienvidāfrikas paralimpietis Oskars Pistoriuss ceturtdien netika atzīts par vainīgu apzinātā savas draudzenes Rīvas Stīnkempas slepkavībā, tomēr viņam joprojām draud sodi arī citās izvirzītajās apsūdzībās, vēsta ārvalstu mediji.

Dienvidāfrikas tiesnese Tokzile Masipa pieņēma lēmumu, ka nav pietiekamu pierādījumu, lai Pistoriusu atzītu par vainīgu slepkavībā ar iepriekšēju nodomu. Izmeklēšanas pierādījumi liecinot, ka Pistoriuss tiešām esot domājis, ka Stīnkampa joprojām ir guļamistabā, un ka vannas istabā ir kāds ielauzies, sacīja tiesnese

Kad tiesnese Masipa lasīja spriedumu, Pistoriuss izplūda asarās.

Tajā pašā laikā Pistoriuss vēl var tikt atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma, un viņam joprojām var tikt piespriests vairāku gadu cietumsods. Vēl viņam izvirzītas apsūdzības trīs šaujamieroču lietošanas pārkāpumos. Līdz ar to sprieduma paziņošana joprojām turpinās.

Pistoriuss Stīnkempu nošāva aizvadītā gada 14.februārī. Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicies, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!