Foto: Publicitātes foto

Sporta centrā "Kleisti" šodien, 28. jūlijā, turpinājās Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā "Rīga–2018" (CSI2*-W/CSIYH1*), kurās piedalās astoņu valstu sportisti. No Latvijas sportistiem uzvaru izcīnīja Sabīne Siliņa, trešās vietas guva Aigars Bregže un Kristaps Neretnieks, portālu "Delfi" informēja Latvijas Jātnieku federācijā.

Sacensību piektajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 120 cm uz laiku uzvarēja Latvijas sportiste Sabīne Siliņa ar zirgu Lord Lux – 0 soda punktu/56,52 sekundēs. Otrajā vietā Igaunijas pārstāve Anete Lepika ar Samurai’s Miracle – 0/57,45. Trešā viņas komandas biedrene Margarete Eiknere ar Madzil – 0/59,75.

Sabīne Siliņa: “Pirmo reizi startēju starptautiskās sacensībās ar šo zirgu – Lord Lux, un viņam tas ir kas jauns. Viņš sacensībās vispār piedalās tikai divus gadus, un ar mani kopā – tikai piekto reizi. Tāpēc esmu ļoti patīkami pārsteigta, ka izdevās uzvarēt. Diemžēl ar Kalgari gāzu vienu šķērsli, taču mums bija no visiem dalībniekiem visātrākais laiks, kas arī iepriecina. Ļoti patīkami ir uzvarēt starptautiskās sacīkstēs savā valstī, kur jūt līdzi savējie, un par panākumiem priecājās pašmāju līdzjutēji.”

Sestajā maršrutā ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem un handikapu uz laiku 6/7 gadus veciem zirgiem pirmo vietu ieguva Andriuss Petrovs ar zirgu Remember Me – 0/59,78, otrais Irmants Grikienis ar Hjustacus Omgh – 0/60,28, trešais Mats Petraitis ar Leila – 0/60,60.

Visi trīs sportiskie pāri pārstāv Lietuvu. Septītajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem, akumulācijas sacensībās uz laiku ar džokeri uzvarēja Lietuvas pārstāvis Mats Petraitis ar zirgu Soli Deo Glorija – 65 gratifikācijas punkti/49,18 s, otrajā vietā Igaunijas jātniece Berita Lehtsāra ar Solei Solei – 65/51,46, bet trešais Latvijas sportists Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole – 65/51,65.

Astotajā maršrutā ar 140 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs pirmo vietu ieguva igaunis Kullo Kenders ar zirgu Artas – 0 s.p./25,48 s otrajā fāzē. Otrajā vietā lietuvietis Mats Petraitis ar zirgu Euro Top – 0/27,94, bet trešais Latvijas pārstāvis Kristaps Neretnieks ar Cornet’s Spirit – 0/28,08.

PK Centrāleiropas zonas Rīgas posma sacensības pavisam notiek 12 maršrutos. Galvenais no tiem – Grand Prix Rīga – norisināsies svētdien, 29. jūlijā, un dos ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, iespēju gūt kvalifikācijas punktus startam 2018. gada Pasaules spēlēm un 2019. gada Eiropas čempionātā.

Galvenajā maršrutā būs jāpārvar līdz 160 cm augsti šķēršļi. Svētdien sacensību sākums plkst. 10. Ieejas maksa pieaugušajiem – 3 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!