Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs kā šīs sezonas mērķi izvirzījuši iekļūšanu pasaules čempionāta astoņniekā, otrdien preses konferencē paziņoja sportisti.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs savus spēkus apvienoja pērn, sezonu iesākot ar uzvaru savā pirmajā kopīgajā Pasaules kausa posmā. Arī sezonas turpinājums Latvijas duetam izvērtās gana veiksmīgs.

"Šobrīd esam veikuši iesildīšanos pirms treniņnometnes Ēģiptē. Sākot ar pirmdien, strādāsim uz 110%. Galvenais starts šogad būs pasaules čempionāts. Kā mērķi esam izvirzījuši augstu - iekļūt planētas meistarsacīkšu astoņniekā, jo tas sakrīt ar Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) nosacījumiem A sastāvam," stāstīja Pļaviņš.

"Dažas sacensības gada sākumā izlaižam, lai noturētu labāku reitingu uz pasaules čempionātu. Izlaidām turnīrus Hāga un Dohā. Augsts reitings mums ļautu tikt pie laba numura pasaules čempionātā," uzsvēra pieredzējušais pludmales volejbolists.

Pļaviņam/Točam pirmās sacensības šajā sezonā būs aprīļa beigās gaidāmais turnīrs Ķīnā.

"Pēc tam startēsim visos četru un piecu zvaigžņu posmos, kā arī Eiropas čempionātā. Varbūt piedalīsimies kādā no Latvijas čempionāta posmiem. Pēc sezonas vēlamies olimpiskajā reitingā būt pirmajā sešpadsmitniekā, kas mums ļautu automātiski kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Pagājusī sezona mums bija veiksmīga, bet šogad pārējiem pāriem būs pavisam cits līmenis. Gribam šo gadu pabeigt līdzīgi kā iepriekšējo, kurā bijām septītie rangā," atzīmēja Pļaviņš.

"Svētdien dodamies uz treniņnometni Ēģiptē, kur ieliksim pamatus sezonai un olimpiskajai kvalifikācijai," piebilda Točs.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!