Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola pāri Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ceturtdien ar uzvarām sāka Ķīnā notiekošā Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pamatturnīru.

Pļaviņš/Točs, kuri turnīrā saņēmuši devīto numuru, H apakšgrupas pirmajā duelī ar 2-1 (21:17, 18:21, 15:11) pārspēja igauņus Martu Tīsāru/Kusti Nolvaku, kuriem ticis 24. numurs.

Otrajā kārtā jeb cīņā par vietu astotdaļfinālā Pļaviņš/Točs vēlāk tiksies ar ķīniešiem Penu Gao/Janu Li, kuri izsēti ar astoto numuru.

Tikmēr Graudiņa/Kravčenoka, kuras dāmu turnīrā izliktas ar 24. numuru, H apakšgrupas pirmajā cīņā ar 2-0 (21:19, 21:16) guva virsroku pār amerikānietēm Kelliju Klāsu/Sāru Sponsilu.

H apakšgrupas otrajā duelī viņas piektdien gaida spēkošanās ar austrietēm Katarīnu Šicenhoferi/Lēnu Pleziučnigu, kuras izsētas ar 25. numuru.

Jau ziņots, ka pirms tam šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Mihails Samoilovs/Matīss Gabdulļins. Savukārt Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš nav devušies uz Ķīnas posmu, jo vien pagājušajā nedēļā notika etaps citā pasaules malā – Brazīlijā.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!