Foto: F64
Latvijas vadošais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks pēc gruzīnu sportistam Dāvidam Gogijam piešķirtās diskvalifikācijas oficiāli ierindots šīgada Eiropas čempionāta trešajā vietā, paziņojusi Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF).

Aprīlī Plēsnieks ar jaunu Latvijas rekordu svara kategorijā līdz 105 kilogramiem Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu. Pie bronzas godalgas toreiz tika Gogija, kurš vēlāk tika apsūdzēts dopinga lietošanā. Šo apsūdzību dēļ sportists nepiedalījās nesen aizvadītajā pasaules čempionātā, bet tagad IWF anulējusi gruzīna uzrādīto rezultātu, kas ļāvis Plēsniekam pakāpties uz trešo vietu savas svara kategorijas summā.

IWF datubāzē Gogija ievietots par dopinga lietošanu sodīto sportistu vidū. Viņš pieķerts aizliegtā preparāta stanozolola lietošanā un ticis sodīts ar diskvalifikāciju līdz 2015.gada aprīlim.

Tāpat Plēsnieks jau iepriekš bija ieguvis mazo sudraba medaļu grūšanas disciplīnā, bet raušanā viņš klasificēts piektajā vietā.

Šī medaļa Plēsniekam kļuvusi par pirmo karjerā Eiropas un pasaules čempionātos pieaugušo konkurencē.

Eiropas čempionātā raušanā Plēsnieks tika galā ar 175 kilogramus smagu stieni, bet grūšanā pievarēja 222 kilogramus, kas summā deva 397 kilogramus. Grūšanā un summā latvietis sasniedza jaunus valsts rekordus.

Plēsnieks nesen aizvadītajā pasaules čempionātā izcīnīja piekto vietu. Septembrī latvietis kļuva par Eiropas U-23 čempionu, bet pērn Londonas olimpiskajās spēlēs sportists izcīnīja septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!