Foto: F64

Pasaules čempionātā svarcelšanā sestdien Almatā Latvijas jaunā cerība Artūrs Plēsnieks izcīnīja desmito vietu svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

Plēsnieks sacensībās saskārās ar problēmām un bija tuvu, lai paliktu bez rezultāta grūšanā. Veiksmīga starta gadījumā Plēsnieks varēja pacīnīties par vietu labāko sešiniekā.

Raušanā Plēsnieks pacēla tikai 174 kilogramus (sekmīgs bija pirmais mēģinājums). Otrajā mēģinājumā Plēsnieks nepacēla 178 kilogramus, bet tad arī trešajā mēģinājumā nepievārēja šo svaru. Savukārt grūšanā Plēsnieks pirmajā mēģinājumā nepacēla 215 kilogramus, tad nesekmīgs bija centiens pacelt 216 kilogramus. Trešajā mēģinājumā Plēsnieks spēja pacelt 216 kilogramus, kas viņam deva 10.vietu.

Līderu sacensības šajā svara kategorijā izvērtās dramatiskas. Grūšanā pēdējā mēģinājumā uzbeks Ruslans Nurudinovs laboja pasaules rekordu, paceļot 239 kilogramus. Taču pēc tam 240 kilogramus pacēla Krieviju pārstāvošais Davids Bedžanjans, bet pēdējā mēģinājumā mājinieks Iļja Iļjins pacēla 241 kilogramu, izcīnot pasaules čempiona titulu. Summā Iļjina rezultāts bija 432 kilogrami, Nurudinovs ar tādu pašu rezultātu palika otrais, jo viņa paša svars ir nedaudz lielāks par Kazahstānas sportistu (par 430 gramiem). Trešo vietu sev nodrošināja Bedžanjans.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!