Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks pēc izcīnītās sudraba medaļas Anaheimā notikušajā pasaules čempionātā neslēpa, ka pirmajā izgājienā pie svaru stieņa viņam psiholoģiski grūti bija savākties, jo viņš atcerējās par iepriekš izoperēto plecu, intervijā raidījumam "Sporta Studija" sacīja pats sportists.

Plēsniekam šīs bija pirmās lielās sacensības pēc pleca operācijas. Viņš izlaida aprīlī notikušo Eiropas čempionātu, lai varētu pilnībā atgūties no savainojuma. Šajā pasaules čempionātā viņš raušanā tika galā ar 180 kilogramus smagu svara stieni, kas bija ceturtais labākais rezultāts, bet grūšanā atzīmējās ar 222 kilogramiem, kas summā deva 402 kilogramus.

"Es priecīgs par izcīnīto medaļu. Sākumā man gāja ļoti bēdīgi, jo pirmais gājiens raušanā neizdevās. Es to varu norakstīt uz psiholoģisko stāvokli, jo pēc operācijas bija ļoti grūti savākties. Šīs bija pirmās atbildīgās sacensības, bet ar trenera palīdzību un labu taktiku mums viss izdevās," savā video "Sporta Studijai" teica Plēsnieks. "Grūšanā arī es sākumā izvēlējos nepareizu leņķi, bet paldies Dievam, ka savācos uz trešo piegājienu."

Plēsnieks slavēja Anaheimā notiekošo pasaules čempionātu, tomēr viņu neapmierināja ēdināšana.

"Kopumā gaisotne šeit bija ļoti laba, organizatori arī visu lieliski izdarīja. Bija problēmas ar ēdienu. Ēdiens bija ļoti švaks, tāds svarcēlājiem neder," sacīja latvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!