Ralfs Rūsiņš iekļauts Nacionālās futbola līgas (NFL) starptautisko spēlētāju programmā (IPP), informē NFL.

IPP programmā iekļauti 13 sportisti no deviņām valstīm, tajā skaitā "Liberty" Universitātes aizsardzības līnijas spēlētājs Ralfs Rūsiņš. Programmā ir sportisti arī no Austrijas, Brazīlijas, Francijas, Vācijas, Meksikas, Nigērijas, Nīderlandes un Lielbritānijas.

2017. gada izveidotā IPP programma dod iespēju ārvalstu spēlētājiem spēlēt NFL līmenī, uzlabot savas prasmes un nopelnīt vietu kādas komandas sastāvā.

Ņemot vērā IPP veiksmes stāstus, NFL šogad paplašināja savus meklējumus pēc talantiem ārpus Ziemeļamerikas. Anglijā un Meksikā oktobrī tika aizvadītas "Combine" nometnes, kurās piedalījās 56 sportisti no 16 dažādām valstīm. Tieši šajās nometnē tika nolūkoti programmā iekļautie 13 sportisti.

Nākamajā mēnesī sportisti ASV uzsāks treniņnometni, bet martā atrādīs savas prasmes NFL klubu skautiem ar cerībām, ka viņi tiks ievēroti un parakstīti kā brīvie aģenti. Spēlētāji, kuri nebūs tikuši pie šiem līgumiem, varēs tikt iekļauti vienas NFL divīzijas komandu treniņu sastāvos ar iespējām sezonas gaitā izcīnīt vietu komandas pieteikumā. Programmas absolventiem paredzētas īpašas izņēmuma vietas NFL komandu sastāvos.

NFL klubu sastāvos iekļuvuši jau vairāk nekā 40 programmas absolventu, taču vairums no viņiem regulārās sezonas spēlēs laukumā nav gājuši. Tiesa, daži no IPP talantiem kļuvuši par laba līmeņa NFL spēlētājiem.

25 gadus vecais Rūsiņš iepriekšējos sešus gadus spēlēja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), "Liberty" komandas rindās spēlējot aizsardzības līnijas pozīcijā. Viņa pārstāvētā universitāte norādījusi, ka Rūsiņš ir 1,98 metrus garš un 147 kilogramus smags. Ar amerikāņu futbolu Rūsiņš sāka nodarboties Latvijā.

2019. gadā "NFL Combine" starptautiskajā nometnē Ķelnē piedalījās arī Karlis Gustavs Brauns, kurš portālam "Delfi" stāstīja plašāk par latvieša iespējām sasniegt NFL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!