Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportisti Agate Rašmane un Lauris Strautmanis trešdien Horvātijā notiekošajā Eiropas čempionātā jaukto komandu disciplīnā šaušanā no desmit metriem ierindojās septītajā vietā, informē Latvijas Šaušanas federācija.

Pistoļnieki Rašmane un Strautmanis jaukto pāru sacensībās šaušanā ar pneimatisko pistoli pirmajā kvalifikācijas kārtā sašāva 576 punktus (katram dalībniekam trīs desmit šāvienu sērijas), kas ļāva kvalificēties otrajai kārtai.

Otrajā kārtā Latvijas duets sašāva 377 punktus (katram dalībniekam divas desmit šāvienu sērijas) un ierindojās septītajā vietā starp astoņām izlasēm.

Kvalifikācijas otrā kārtas pirmās un otrās vietas ieguvēji zelta finālā sacentās par uzvarētāja godu. Trešās un ceturtās vietas ieguvēji par bronzas medaļām. Zelts - Krievijas komandai, sudrabs - Serbijai, bronza - Portugālei.

Tikmēr stenda šāvējs Roberts Ķēniņš veiksmīgi startēja apaļajā stendā un finišēja augstajā 11.vietā junioru konkurencē, sašaujot 115 mērķus un no fināla astotnieka atpaliekot vien par diviem punktiem.

Pirmo dienu pēc izšautajām trīs 25 šāvienu sērijām Ķēniņš, sašaujot 70 mērķus, pabeidza dalītā piektajā vietā. Otrajā dienā teicama bija piektā sērija ar sašautiem 24 mērķiem, bet ceturtās sērijas 21 mērķis šajā reizē nebija pietiekami, lai kvalificētos sacensību finālam. Kopumā Ķēniņam veiksmīgs starts Eiropas čempionātā, personīgais rekords un izpildīts sporta meistara normatīvs.

Jau ziņots, ka Latvijas šāvējs Daniels Vilciņš pirmdien Osijekā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionāta junioru sacensībās 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli un 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) 25 metru distancē pēc pirmajiem 30 šāvieniem trenera Viļņa Celmiņa audzēknis Vilciņš ar 285 punktiem ierindojās sestajā vietā.

Izcili sašautā vingrinājuma otrā puse pa īslaicīgi redzamo mērķi - sērijās 100, 98 un 96 punkti (no 100 iespējamiem), ļāva pacelties dobelniekam uz trešo vietu, kopā savācot 579 punktus. Kļūstot jau par divkārtēju Eiropas čempionu, pirmo vietu šajā vingrinājumā izcīnīja Itālijas juniors Federiko Nilo Maldīni ar sašautiem 584 punktiem.

Eiropas čempionāts notiek 78 vingrinājumos gan junioru, gan pieaugušo konkurencē, gan individuāli, gan komandu vērtējumā šaušanā ar pistoli un šauteni, kā arī stenda šaušanā 10, 25, 50 un 300 metru distancē.

Latviju Eiropas čempionātā šaušanā ar pistoli pārstāv Ernests Erbs, Lauris Strautmanis, Agate Rašmane, Emīls Vasermanis, Rihards Zorge, juniori - Ingrīda Mendriķe, Elīza Rasiņa, Rūta Leila Spriņģe un Daniels Vilciņš. Šaušanā ar pneimatisko šauteni startēs Didzis Aleksāns. Apaļā stenda šaušanas vingrinājumos piedalīsies Kaspars Avens, Emīls Starodubcevs, Dainis Upelnieks, Anda Lita Vāvere un juniors Roberts Ķēniņš.

Eiropas čempionātā tiks izcīnītas pēdējās ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm 12 olimpiskajos šaušanas vingrinājumos. Olimpiskās ceļazīmes tiks vienam vai diviem labākajiem Eiropas sportistiem katrā olimpiskajā vingrinājumā to sportistu konkurencē, kuri vēl nav ieguvuši ceļazīmes uz Tokiju.

Martā Pasaules kausa posmā Deli tiesības startēt Tokijas olimpiskajās spēlēs šaušanā ar pistoli ieguva Agate Rašmane.

Eiropas čempionāts šaušanā Osijekā notiek no 22.maija līdz 5.jūnijam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!