Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas šautriņu metējs Madars Razma ceturtdien Londonā nepārvarēja 2022. gada PDC (Professional Darts Corporation) pasaules čempionāta pirmo kārtu, ar 1-3 piekāpjoties īram Stīvam Lenonam.

Razma trešo reizi spēlēja PDC pasaules čempionātā. Pērn 2021. gada pasaules čempionātā viņš izstājās otrajā kārtā, bet pirms tam nepārvarēja pirmo kārtu. Razma vēl trīs reizes ir spēlējis BDO (British Darts Organisation) rīkotajā pasaules čempionātā, kurā arī nav ticis tālāk par otro kārtu.

Razmam šajā spēlē sešas reizes pēc metieniem šautriņa nenoturējās mērķī un izkrita, tādējādi latvietis zaudēja vairākus svarīgus punktus.

Razma labi iesāka spēli – ar breiku jau pirmajā legā, bet tad otro legu sāka ar 180 punktiem. Tomēr pēc tam viņam pajuka spēle un Razma vairs nespēja atgūt savu spēles ritmu. Pirmo setu Razma zaudēja ar 1-3, otrajā gan nedaudz uzlabojot sniegumu spēja izmantot lega priekšrocību un uzvarēja ar 3-1, bet trešajā setā zaudēja ar 2-3.

Ceturtajā setā Razma neizmantoja iespēju uzvarēt, kas ļāva Lenonam šajā setā panākt 2-2. Izšķirošajā legā Razma pieļāva vairākas kļūdas, bet tad Lenons neizmantoja trīs iespējas uzvarēt visu spēli. Razma gan pretinieka dāvanu neizmantoja un mirkli vēlāk Lenons svinēja panākumu visā mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!