Foto: DELFI

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) abas pusfināla cīņas smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) norisināsies Rīgā, portālam "Delfi" apstiprināja turnīra rīkotājs Kalle Zauerlands.

Jau iepriekš tika izziņots, ka Latvijas bokseris Mairis Briedis savu pusfināla cīņu pret poli Kšištofu Glovacki aizvadīs 15. jūnijā "Arēnā Rīga", tomēr otrdien oficiāli nolemts, ka arī otrs pusfināls starp amerikāni Endrū Tabiti un Kubas bokseri Junieru Dortikosu notiks Latvijas galvaspilsētā.

"Mēs Rīgā aizvadīsim divas lielas cīņas. Par to esam ļoti sajūsmināti," sarunā ar portālu "Delfi" teica Zauerlands. "Iepriekš teicām, ka turpināsim celt latiņu, un šis būs viens no lielākajiem sporta pasākumiem Latvijas vēsturē."

"Bija priekšrocības gan tam, ka cīņas notiek katra savā pilsētā, gan tam, ka cīņas notiek vienā vakarā un vienā vietā. Taču šāds formāts dos iespēju ieraudzīt abus finālistus uzreiz. Vēl abiem finālistiem būs vienāds sagatavošanās laiks supersērijas izšķirošajai cīņai, jo cīņa par uzvaru turnīrā notiks pēc daudz īsāka laika perioda, tāpēc tas būtu tikai godīgi," viņš turpināja.

Zauerlands uzsvēra, ka Brieža duelis pret Oleksandru Usiku esot viena no labākajām cīņām, kāda bijusi supersērijā, tāpēc šobrīd ir mērķis gaidāmās cīņas Rīgā padarīt par vēl globālāku pasākumu. Viņš arī piebilda, ka Rīgā varētu ierasties arī izcilais amerikāņu bokseris Floids Meivezers, kura dibinātā promoteru firma pārstāv Tabiti.

"Jau iepriekš esmu teicis, ka mēs Latviju esam iekļāvuši pasaules boksa kartē, bet tagad mēs Rīgu padarām par Lasvegasas konkurenti," turpināja Zauerlands.

Abas Rīgā notiekošās pusfināla cīņas varēs vērot vairāk nekā 120 valstīs, kā arī WBSS plāno nodrošināt cīņu straumēšanas servisu, kas ļaus abus dueļus vērot cilvēkiem visā pasaulē, piebilda Zauerlands.

33 gadus vecais Briedis savā karjerā aizvadījis 26 cīņas, un viņa kontā ir 25 uzvaras, viens zaudējums un 18 nokauti, bet latvieša pretinieks Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 uzvaru, piedzīvojis vienu zaudējumu un 19 reizes nokautējis pretiniekus.

Savukārt otra pusfināla dalībnieks Tabiti 17 cīņās izcīnījis tikai uzvaras, bet Dortikosa kontā ir 23 uzvaras 24 cīņās, un 21 reizi viņš pretiniekus nokautējis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!