Foto: www.handball.lv
Viena no Latvijas spēcīgākajām vīriešu handbola komandām Rīgas "Celtnieks" sestdien ar uzvaru debitēja Eiropas Handbola federācijas (EHF) Izaicinājuma kausā.

"Celtnieks" komanda Salaspilī turnīra otrās kārtas cīņā ar 33:31 (15:18) uzvarēja Izraēlas vienību Holonas "Yuvalim".

Rīdzinieku rindās astoņus vārtus iemeta Vladislavs Košmans, kamēr piecus pievienoja Artis Kurmēns.

Kaspars Lisovskis spēli sāka ar diviem precīziem metieniem, un rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 2:0. Puslaika gaitā bija jūtama pretinieku lielā jauda uzbrukuma darbībās, kā rezultātā pakāpeniski Izraēlas klubs pārņēma vadību un šķita, ka tieši viesi ir tie, kas kontrolē notikumus laukumā. Pēc 30 minūtēm rezultāta tablo vēstīja trīs vārtu handikapu pretiniekiem 18:15.

Otrajā puslaikā Izraēlas klubs turpināja saglabāt pārsvaru, taču "Celtnieks" nepadevās un demonstrēja komandas raksturu. Vēl astoņas minūtes pirms spēles beigām rīdzinieki bija iedzinējos ar trim vārtiem, taču, pateicoties izcilam vārtsarga Raita Puriņa sniegumam un komandas pārliecinošai spēlei uzbrukumā, mājinieki lauza cīņas gaitu un pārņēma vadību. Laiks bija beidzies, kad rezultāta tablo vēstīja 32:31, bet rīdziniekiem vēl bija deviņu metru metiens, un to ar nelielu veiksmes palīdzību realizēja Košmans.

Šī pāra uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā, bet atbildes cīņa notiks svētdien turpat Salaspilī. Trešajā kārtā uzvarētājam būs jātiekas ar Luksemburgas klubu "Berchem".

"Yuvalim" aizvadītajā sezonā Izraēlas čempionāta regulārajā sezonā ierindojās astotajā vietā 12 komandu konkurencē, kvalificējoties izslēgšanas turnīram, kur pirmajā kārtā sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 piekāpās nākamajai čempionei Rišonlecijonas "Maccabi".

Izraēlas klubs Izaicinājuma kausā startēja jau pērn, taču nepārvarēja otro kārtu. Vēl pirms trim gadiem tas sasniedza astotdaļfinālu, bet tur zaudēja iepriekšējo trīs sezonu Baltijas čempionei Rīhimeki "Cocks" no Somijas.

Tikmēr "Celtnieks" šajā turnīrā piedzīvo debiju.

Pēdējo reizi kāda no Latvijas komandām EHF klubu turnīrā piedalījās 2010./11. gada sezonā, kad arī Izaicinājuma kausā startēja sieviešu spēcīgākā vienība "Stopiņu NHK".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!