Foto: F64
13. un 14. aprīlī Latvijas kausa otrais posms orientieristus no Latvijas un ārvalstīm pulcēs Makteniekos, kur norisināsies "Rīgas kausi 2019", informē rīkotāji.

Rīgas kausi pēdējos gados ir vienas no dalībnieku skaita ziņā kuplāk apmeklētajām orientēšanās sacensībām. Šogad uz starta stāsies gandrīz 900 orientieristi no 13 valstīm. Arī šogad organizatori piedāvās augstākās klases sacensību servisu lielo ekrānu uz vietas arēnā, GPS sekošanu elites grupās un profesionālu komentēšanu

Labākie sportisti elites grupās sadalīs 2100 eiro lielu balvu fondu, ko pasniedz biedrība SAA "Magnēts", un tas arī šogad piesaistījis virkni spēcīgu orientieristu no Latvijas no ārvalstīm. Dāmu konkurencē uz starta stāsies visas šobrīd labākās orientieristes Latvijā, tostarp pagājušā gada Rīgas kausu uzvarētāja Sandra Grosberga, Inga Dambe, Laura Vīķe, Līga Valdmane, Irita Puķīte un citas. Vīru konkurencē uz starta neredzēsim pagājušā gada uzvarētāju igauni Timo Sildu, taču par uzvaru cīnīsies viņa brālis Lauri Silds, kā arī Latvijas sportisti Uldis Upītis, Andris Jubelis, Jānis Krūmiņš, Edgars Bertuks un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!