Foto: AP/Scanpix
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis atkārtoti, jau piekto gadu pēc kārtas parakstīja sadarbības līgumu ar Latvijas Olimpisko vienību (LOV) par finansiālu atbalstu galvaspilsētas augsta līmeņa sportistiem, šogad atbalstu saņems 40 rīdzinieki.

Sadarbības līgums paredz, ka Rīgas pašvaldība sniedz finansiālu atbalstu 14 sporta federāciju sastāvā esošiem galvaspilsētas sportistiem, dalībai pasaules un Eiropas mēroga sacensībās. Šogad finansiāls atbalsts paredzēts par kopējo summu 54 000 eiro. Sadarbības līgumu no SIA "Latvijas Olimpiskā vienība" puses parakstīja valdes loceklis Einārs Fogelis.

2014. gadā no Rīgas pašvaldības atbalstīts 41 Rīgas sportists, kas ir Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā. Labākie no tiem ir Jeļena Rubļevska un Pāvels Švecovs, kuri ieguva 6. vietu Pasaules čempionātā modernās pieccīņas stafetē, kamaniņu braucējs Kārlis Krišs Matuzels, kas izcīnīja  2. vietu Pasaules junioru čempionātā  kamaniņu sportā, vieglatlēts Elvijs Misāns, kam ir 10. vieta Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kā arī Laura Skujiņa, kuras kontā ir bronzas medaļa Pasaules un Eiropas čempionātā cīņas sportā, viņa arī pērnā gada labākā sportiste Rīgā. Savukārt jaunatnes sastāvā atbalstu guvuši Jeļena Ostapenko -bronzas medaļas ieguvēja Pasaules Jaunatnes Olimpiādē, Aleksandrs Solovejs (pārī ar Mārtiņu Pļaviņu), kuri izcīnīja uzvaru Pasaules Kausa posmā pludmales volejbolā. Atbalsts ticis arī Rezerves sastāvā esošajiem sportistiem - Jānim Šaltānam - bronzas medaļas ieguvējam Pasaules junioru čempionātā peldēšanā, viņā arī gada labākais sportists Rīgā,  Ņikitam Bistrovam, kas ieguvis 8. vietu Pasaules jaunatnes Olimpiādē modernajā pieccīņā.

2011. gadā finansiālu atbalstu saņēma 28 sportisti, 2012. gadā  - 32, bet 2013. gadā šo atbalstu saņēma 39 sportisti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!