Foto: Publicitātes foto
Pirmo reizi Rīgas centrā aizvadītas triatlona sacensības - Baltijas kausa posms, kurā piedalījās gandrīz 250 dalībnieku, informē rīkotāji.

Pavisam triatlona sacensības tika organizētas četrās distancēs. Pirmie startu sāka jaunieši un viņiem bija jānopeld 100 m, jābrauc ar riteni 4 km un jāskrien 720 m. Nākamā distance bija nedaudz garāka - tautas klasei, kas vēlējās izmēģināt spēkus triatlonā bija jāveic 300 m peldēšanā, 12 km riteņbraukšanā un 3,3 km skriešanā.

Trešā bija triatlona sprinta distance - 750 m peldēšana, 20 km riteņbraukšana un 5 km skriešana. Pēdējā sacensību distance bija komandu triatlona stafete - 300 m peldēšana, 12 km riteņbraukšana un 3,3 km skriešana, kura pulcēja 29 komandas. Stafetes komanda varēja sastāvēt no diviem līdz trīs dalībniekiem, kur katrs no dalībniekiem veic kādu no triatlona sacensību veidiem.

Kopumā sacensībās piedalījās gandrīz 250 dalībnieki.

Par sacensību uzvarētāju sprinta distancē absolūtā vērtējumā vīriešiem kļuva Latvijas pārstāvis Andrejs Dmitrijevs, otrajā vietā atstājot baltkrievu Nikitu Čahovski un Mikitu Katsjaneu.

Sieviešu konkurencē labākā Baltijas kausā bija baltkrieviete Kristina Rulkeviča, otrā lietuviete Alina Ranceva, trešo vietu izcīnīja Latvijas pārstāve Baiba Medne.

Komandu stafetē labākie izrādījās VZS komandu pārstāvji, otrie "Skandi Motors", trešie "Jurmala-tri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!