Foto: AFP/Scanpix
Gvanabaras līcī, kur jānotiek 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu burāšanas sacensībām, ūdenī ir nofotografēta peldam cilvēka roka, kas, visticamāk, ir līķis, vēsta vietējie mediji. Brīdinām, ka fotoattēla saturs ir nepatīkams!

Portālā "globo.com" aculiecinieki iesūtījuši fotogrāfiju, kurā redzams, ka starp beigtām zivīm un citiem atkritumiem peld cilvēka roka. Lasītājs apbalvo, ka tā neesot pirmā reize, kad viņš līča ūdeņos redz cilvēku mirstīgās atliekas.

Avots: G1, globo.com

"Esmu vairākkārt redzējis ūdenī peldam cilvēku līķus… pirms pieciem gadiem un vienu pagājušogad," saka aculiecinieks, kurš vēlējies palikt anonīms. "Tas ir absurds, ka mums šādas lietas ir jāredz līcī. Esmu redzējis daudz atkritumu, dažādus priekšmetus un beigtus suņus."

Kā zināms, Gvanabaras līcis sava piesārņojuma dēļ ir viens no visvairāk kritizētajiem olimpiskajiem sacensību objektiem Rio. Pārbaudes sacensībās, nonākot līča ūdenī, pērn saslima vairāki sportisti, ieskaitot 15 ASV junioru izlases dalībniekus. Spēļu organizatori apsolījuši, ka līdz olimpiskajām sacensībām ūdens kvalitāte būs uzlabota tiktāl, lai sportistiem nedraudētu risks saindēties.

Saņemot tiesības rīkot 2016. gada olimpiskās spēles, rīkotāji solīja, ka Gvanabaras līča attīrīšana, kur nonāk neattīrīta pilsētas kanalizācija, būs viņu prioritāte. Līdz spēļu atklāšanas ceremonijai organizatori cerēja par 80% attīrīt līča ūdeņus, taču šobrīd uzlabojumi ir tikai par apmēram 50%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!