Foto: facebook.com/profile.php?id=100007524496286&pnref=story

Talantīgais Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs trešdien Polijā tikai par vienu kilogramu atpalika no Eiropas junioru čempionāta zelta.

Svara kategorijā līdz 85 kilogramiem par Eiropas čempionu ar summā paceltu 361 kilogramu kļuva gruzīns Revazs Davitadze, bet Suharevam bija tikai par vienu kilogramu mazāk. Ja Latvijas pārstāvis būtu pacēlis tādu pašu svaru kā sāncensis, tieši viņš kļūtu par čempionu, jo bija vieglāks par konkurentu.

Suharevs raušanā vispirms diezgan viegli pacēla 154 kilogramus, bet pēc tam tika galā arī ar 159 un 164 kilogramus smagiem stieņiem, viņam uzstādot jaunu personīgo rekordu. Tas viņam šajā disciplīnā gan deva mazo sudraba medaļu, jo raušanā labākais ar 165 kilogramiem bija Davitadze.

Pēc tam sekojošajā grūšanā Suharevs 186 kilogramus, kā arī tika galā ar 192 un 196 kilogramus smagiem stieņiem, arī uzstādot jaunu personīgo rekordu. Tikmēr viņa sīvākais konkurents Davitadze arī pacēla tāda paša smaguma svarus, taču pie mazās zelta medaļas tika Suharevs, kurš bija nedaudz vieglāks par gruzīnu.

Trešo vietu trešdien ar 344 kilogramiem tikmēr izcīnīja polis Bartlomejs Adamušs.

Šajā svara kategorijā startēja arī Armands Mežinskis, kurš raušanā tika galā ar 144 kilogramiem, bet grūšanā viņš pacēla 184 kilogramus. Latvietis summā pacēla 328 kilogramus un sacensības noslēdza sestajā vietā.

19 gadus vecais Suharevs, sacenšoties svara kategorijā līdz 77 kilogramiem, šogad kļuva par pasaules junioru čempionu, bet Eiropas čempionātā pieaugušajiem viņš palika ceturtais.

Suharevs pērn kļuva par Eiropas junioru čempionu, to paveicot svarā līdz 77 kilogramiem, bet pirms tam divus gadus ieguva sudrabu.

Kā ziņojām, meiteņu junioru konkurencē ceturto gadu pēc kārtas zeltu ieguva Rebeka Koha, kura šoreiz bija pārāka svarā līdz 63 kilogramiem.

Latvijas svarcēlāji šajā Eiropas junioru un U-23 čempionātā ar tik lieliem panākumiem nav izcēlušies. Elmārs Koleda U-23 vecuma grupā svarā līdz 63 kilogramiem bija piektais, kamēr svarā līdz 77 kilogramiem juniors Artūrs Vasiļonoks ierindojās sestajā vietā, bet Artjoms Griščenko arī starp junioriem svarā līdz 69 kilogramiem bija 11. pozīcijā.

Eiropas čempionāts šajās vecuma grupās ilgs līdz sestdienai. Latviju U-23 grupā vēl pārstāvēs arī Jānis Griškovs (svarā līdz 94 kilogramiem).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!