Foto: EPA/LETA

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) finansiālā situācija ir tik stabila, ka tā varētu atļauties jebkāda iemesla dēļ atcelt kādas olimpiskās spēles, izteicies bijušais organizācijas prezidents Žaks Roge.

71 gadu vecais beļģietis pēc 12 gadus ilgas strādāšanas amatu atstāja otrdien, kad vēlēšanās viņu nomainīja vācietis Tomass Bahs.

Roge atzinis, ka SOK finansiālās rezerves kopš viņa stāšanās amatā pieaugušas gandrīz deviņkārtīgi.

"SOK nevarētu atbalstīt sportu un sporta organizācijas bez finansiālās stabilitātes. No 2001.gada 31.decembra līdz 2012.gada 31.decembrim mūsu finansiālās rezerves pieaugušas no 105 līdz 901 miljonam dolāru," uzsvēris Roge.

"Šī rezerve ir kā apdrošināšanas polise SOK turpmākas darbības nodrošināšanai kādas Olimpiādes atcelšanas gadījumā nozīmīgas krīzes dēļ," atklāts bija Roge. "Finansiālo noturību esam panākuši sekmīgas sponsoru piesaistīšanas iespaidā un pateicoties televīzijas tiesību pārdošanai."

Nākamās olimpiskās spēles 2014.gada februārī risināsies Sočos. Pēc tam 2016.gadā labākie vasaras sporta veidu atlēti tiksies Riodežaneiro, 2018.gadā ziemas Olimpiāde plānota Phjončhanā, bet cīņā par 2020.gada olimpisko spēļu rīkošanu pirms nedēļas uzvarēja Tokija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!