Foto: AFP/Scanpix

Portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu biznesa žurnāla ''Forbes'' trešdien publicētajā vērtējumā atzīts par pelnošāko sportistu pasaulē.

Pelnošāko sportistu simtniekā iekļuvuši 23 valstu pārstāvji, kuri pēdējos 12 mēnešos kopā nopelnījuši 3,15 miljardus ASV dolāru, no kuriem 29 procentus naudas saņēmuši par dažādiem reklāmas līgumiem.

Ronaldu ienākumi no algas, prēmijām un reklāmas līgumiem pēdējos 12 mēnešos sasnieguši 88 miljonus dolāru. Viņš ir tikai otrais komandu sporta veida pārstāvis saraksta pirmajā vietā pēc Maikla Džordana.

Arī otrajā vietā sarakstā ir futbolists - argentīnietis Lionels Mesi (81,4 miljoni dolāru). Viņam seko amerikāņu basketbolists Lebrons Džeimss (77,2), šveiciešu tenisists Rodžers Federers (67,8), amerikāņu basketbolists Kevins Durants (56,2), serbu tenisists Novaks Džokovičs (55,8).

Desmitnieku noslēdz ASV sportisti - amerikāņu futbola spēlētājs Kems Ņūtons (53,1), golferi Fils Mikelsons (52,9) un Džordans Spīts (52,8), un basketbolists Kobe Braients (50).

Saraksta galvgalī vairs nav savainojumu mocītā golfera Taigera Vūdsa un karjeru beigušā boksera Floida Meivezera, kuri dominēja pēdējos 15 gadus.

Šādu sarakstu ''Forbes'' sastāda kopš 1990. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!