Foto: LETA

Latvijas dāmu komanda Kocēnu "Rubene" sestdien izcīnīja otro vietu Cēsīs notiekošajā otrajā spēcīgākajā florbola klubu turnīrā "EuroFloorball".

Sacensību finālā "Rubene" ar 3:7 (1:2, 2:2, 0:3) pārliecinoši piekāpās Krievijas komandai "Nauka", kura tādējādi kvalificējās nākamās sezonas Eiropas Čempionu kausa sacensībām.

Pirmās divas trešdaļas aizritēja līdzīgā cīņā, mājiniecēm divreiz panākot neizšķirtu, bet abus periodus noslēdzot tikai ar viena vārta deficītu. Tiesa, noslēdzošā trešdaļa "Rubene" komandai iesākās neveiksmīgāk, jo ļoti īsā laikā tika zaudēti divi vārti, nonākot iedzinējos jau ar 3:6. Turpinājumā mājinieču centieni lauzt spēles gaitu un mainīt rezultātu bija neveiksmīgi. Pie tam septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām "Nauka" florbolistes guva savus septītos vārtus šajā duelī.

Rīdziniecēm divus vārtus guva Edīte Bankava, bet vienreiz precīza bija Evita Rudzīte. Tikmēr pie divām rezultatīvām piespēlēm tika Linda Līce.

Kā zināms, pirmajā B apakšgrupas mačā "Rubene" ar 4:3 pārspēja Novi Targas "MMKS Podhale" no Polijas, bet otrajā duelī ar 9:0 tika pieveikta spāņu "CDE El Valle", tādejādi grupā ieņemot pirmo vietu.

Pusfinālā divu Latvijas komandu derbijā "Rubene" ar 5:4 apspēlēja A grupas otro labāko komandu "Ķekavu", bet "Nauka" ar 5:4 pārspēja "MMKS Podhale" vienību.

Tāpat sestdien plkst.18 sāksies fināls vīru turnīrā, kur mājinieki Cēsu "Lekrings" tiksies ar Norvēģijas komandu "Greaker".

Arī cēsnieku komanda savā apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras. Vispirms ar 12:3 tika pieveikta "IKF Paris" komandu no Francijas, bet trešdien ar 6:4 pārspēts arī Krievijas klubs Ņižņijnovgorodas "Nižegorodec", kas mājiniekiem ļāva ieņemt pirmo vietu A grupā.

Pusfinālā "Lekrings" tikās ar B grupas otrās vietas ieguvēju "Rubenes" kungu komandu. Šajā duelī Cēsu vienība vien papildlaikā izcīnīja uzvaru ar 5:4. Tikmēr "Greaker" pusfinālā ar 9:4 apspēlēja "Nižegorodec" vienību.

Kā zināms, pēdējos dažus gadus spēcīgākās Eiropas komandas sacenšas Eiropas Čempionu kausā, bet pārējās vienības - "EuroFloorball" turnīrā.

Trīs pirmos gadus, kopš Eiropas kausi florbolā tiek izcīnīti pēc jaunās sistēmas, "EuroFloorball" turnīri Latvijas klubiem bija ļoti veiksmīgi. Tā 2011.gadā Polijā sieviešu komandu konkurencē kausu izcīnīja RSU/"Runway", bet vīriešu turnīrā - RTU/"Inspecta". 2012.gadā Slovākijā sieviešu komandu turnīrā "Rubene" zaudēja pusfinālā, toties vīriešu komandu turnīrā atkal triumfēja latvieši - "Lielvārdes" florbolisti. Vēl 2013.gadā vīriešiem par labāko kļuva Latvijas komanda Cēsu "Lekrings", bet dāmām "Rubene" izcīnīja piekto vietu, savukārt pērn neviena Latvijas vienība "EuroFloorball" nepiedalījās.

Eiropas Čempionu kausā vīriešu un sieviešu konkurencē spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tiek noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" turnīrā.

Tikmēr "EuroFloorball" turnīrā sacenšas Eiropas florbola "mazo" valstu spēcīgākās komandas.

Kā zināms, 2016.gada beigās Rīgā risināsies pasaules čempionāts vīriešu valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!