Foto: F64

Latvijas dāmu komanda "Rubene" Cēsīs notiekošā otrā spēcīgākā florbola klubu turnīra "EuroFloorball" savstarpējā pusfinālā ar 5:4 (2:0, 3:3, 0:1) apspēlēja "Ķekavas" vienību.

Pēc mačā nospēlētām 33 minūtēm, kas ir gandrīz puse no spēles, rezultāts bija jau 5:1 "Rubenes" labā. Lai arī atlikušajā pusstundā vārtus guva tikai "Ķekavas" florbolistes, panākt pretinieces viņām neizdevās, ciešot zaudējumu ar vienu vārtu starpību. Zīmīgi, ka "Ķekava" savus otros un trešos vārtus guva otrā perioda pēdējās divās minūtēs.

Uzvarētāju labā vienus vārtus guva un divas rezultatīvas piespēles veica Edīte Bankava, savukārt ar diviem vārtiem izcēlās Zane Darša.

Tikmēr "Ķekavas" rindās visos četros gūtajos vārtos iesaistījās vien divas spēlētājas - trīs vārtus guva un vienu rezultatīvu piespēli veica Paula Brunovska, bet ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm izcēlās Elīza Bērziņa.

Iepriekšējo reizi abas komandas tikās pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālā, kad daudzkārtējā valsts spēcīgākā vienība "Rubene" svinēja uzvaru ar 8:6.

Kā zināms, "Rubene" turnīrā vispirms ar 4:3 pārspēja Novi Targas "Podhale", bet ceturtdien ar 9:0 sagrāva spāņu klubu Madrides "El Valle".

Savukārt "Ķekava" savā grupā vispirms ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā pieveica Vācijas vienību "Grimma", bet trešdien ar rezultātu 0:12 kapitulēja spēlē ar Krievijas komandu "Nauka".

Tikmēr otrajā pusfinālā sacensību galvenā favorīte "Nauka" ar 5:4 (4:1, 0:1, 1:2) pārspēja "Podhale" komandu. Līdz ar to sestdien gaidāmajā dāmu turnīra finālspēlē sacentīsies "Rubenes" un "Nauka" komandas. Turnīra uzvarētāji kvalificēsies nākamās sezonas Eiropas Čempionu kausa sacensībām.

Tāpat piektdien tiks aizvadīti pusfināla mači vīru turnīrā, no kuriem arī vienā cīņā savā starpā spēkus samēros Latvijas vienības.

Vīru turnīrā Latvijas čempione Cēsu "Lekrings" plkst.19 spēkosies ar Kocēnu "Rubeni".

Pērn "Lekrings" Latvijas čempionāta finālā ar 9:4 apspēlēja "Mogo-RTU"/"Rockets" komandu, bet "Rubene" spēlē par bronzu ar 5:4 pārspēja "Lielvārdi". Šosezon vēl vienības savā starpā nav spēkojušās.

Kā zināms, "EuroFloorball" turnīrā "Lekrings" pirmajā dienā ar 12:3 uzveica "Paris" komandu no Francijas, bet trešdien ar 6:4 pārspēja Krievijas klubu Ņižņijnovgorodas "Ņižegorodec".

Savukārt "Rubenes" komanda vispirms ar 4:5 piekāpās Norvēģijas komandai "Greaker", bet izšķirošajā cīņā par vietu pusfinālā ar 4:2 pieveica Igaunijas spēcīgāko vienību TTU.

Vēl vienā pusfinālā plkst.16 tiksies "Greaker" un "Ņižegorodec".

Kā zināms, pēdējos dažus gadus spēcīgākās Eiropas komandas sacenšas Eiropas Čempionu kausā, bet pārējās vienības - "EuroFloorball" turnīrā.

Trīs pirmos gadus, kopš Eiropas kausi florbolā tiek izcīnīti pēc jaunās sistēmas, "EuroFloorball" turnīri Latvijas klubiem bija ļoti veiksmīgi. Tā 2011. gadā Polijā sieviešu komandu konkurencē kausu izcīnīja RSU/"Runway", bet vīriešu turnīrā - RTU/"Inspecta". 2012. gadā Slovākijā sieviešu komandu turnīrā "Rubene" zaudēja pusfinālā, toties vīriešu komandu turnīrā atkal triumfēja latvieši - "Lielvārdes" florbolisti. Vēl 2013.gadā vīriešiem par labāko kļuva Latvijas komanda Cēsu "Lekrings", bet dāmām "Rubene" izcīnīja piekto vietu, savukārt pērn neviena Latvijas vienība "EuroFloorball" nepiedalījās.

Eiropas Čempionu kausā vīriešu un sieviešu konkurencē spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tiek noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" turnīrā.

Tikmēr "EuroFloorball" turnīrā sacenšas Eiropas florbola "mazo" valstu spēcīgākās komandas.

Kā zināms, 2016. gada beigās Rīgā risināsies pasaules čempionāts vīriešu valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!