Foto: LETA
Kocēnu "Rubenes" un "Ķekavas" dāmu komandas svētdien izcīnīja uzvaras "Elvi florbola līgas" izslēgšanas spēļu pusfināla otrajās cīņās.

Vispirms čempione "Rubene" savā laukumā ar 11:0 (6:0, 2:0, 3:0) apspēlēja "Rīgas Lauvas", sērijā līdz četriem panākumiem panākot 2-0.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Madara Adamane, Zane Darša un Laura Gaugere, kurai arī divas rezultatīvas piespēles. Savukārt nepārspēta Kocēnu vienības vārtos bija vārtsardze Jolanta Tauriņa-Ieveniece, kura atvairīja visas 19 pretinieču mestās bumbiņas.

Tikmēr otrā pusfināla mačā "Ķekava" savu skatītāju priekšā ar 4:3 (2:0, 0:1, 2:2) uzveica NND, sērijā panākot 2-0.

Uzvarētājām ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējās Laura Skujevska, kamēr viešņām ar diviem precīziem metieniem izcēlās Linda Austruma.

Kaut gan mača gaitā NND divas reizes panāca vienu vārtu deficītu, tomēr salauzt Ķekavas spēlētāju pretestību viņām neizdevās, tādējādi mājinieces svinēja uzvaru.

Nākamās pusfināla sērijas cīņas notiks nākamās nedēļas nogalē.

Kā zināms, sieviešu un vīriešu čempionātā medaļu likteni izšķirs atsevišķi mači 9. aprīlī "Arēnā Rīga".

"Elvi" florbola līgā sievietēm šosezon bija par divām komandām vairāk nekā pirms gada. Lai arī savu dalību jaunajā čempionātā nepieteica pagājušās sezonas bronzas medaļniece RSU, komandām Kocēnu "Rubene", "Ķekava" un Ķekavas "Bulldogs" pievienojās trīs jaunpienācējas no pirmās līgas.

Visas sieviešu komandas arī 2016./2017. gada sezonā drīkstēs spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!