Foto: Reuters/Scanpix
Daļai Latvijas sportistu, kuriem darba līgumi Krievijā noslēgti rubļos, reālais atalgojums samazinājies par aptuveni 40%, vēsta "LNT Ziņas".

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Harijs Vītoliņš atzīst, ka nav patīkami rubļa kursa svārstību dēļ zaudēt naudu, taču ar to šobrīd nākas samierināties.

Viņš uzskata, ka rubļa krīze nebūs iemesls, lai sportisti pamestu komandu. "Nu kur viņš aizies? Tie ārzemnieki, kas runā, ka krīze un ies prom... Nu, teiksim godīgi, kur viņi tādu naudu citur Eiropā saņems? Lai arī viņi tagad 40% zaudēs, tāpat alga ir lielāka, nekā, ja viņi aizies uz Somiju, Zviedriju vai Šveici," uzskata Vītoliņš.

Savukārt Kurskas "Dinamo" basketbola kluba treneris Gundars Vētra domā, ka rubļa krīze varētu ietekmēt komandas, kuras sponsorē valsts iestādes vai pašvaldības. Tā kā viņa pārstāvētajam klubam nauda nenāk no pašvaldības, bet gan no sponsoriem, patlaban visas izmaksas tiekot veiktas laikā un nekādas problēmas nejūtot.

Raidījums norāda, ka ne visi ārzemnieki Krievijā rubļos saņem "cieto" algu. Tālredzīgākie sportistu aģenti, laikus nodrošinoties pret iespējamo ekonomisko krīzi, līgumos vienojušies par noteiktu summu ārvalstu valūtā, bet alga rubļos tiek izmaksāta pēc attiecīgā kursa. Tādējādi sportists neko nezaudē.

Iepriekš rubļa kursa svārstību dēļ KHL leģionāri bija ierosinājuši algu indeksāciju, lai kompensētu radušos zaudējumus, taču KHL vadība noraidījusi šādu iespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!