Foto: F64

Latvijas modernās pieccīņas sportisti Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis Polijā notiekošā Eiropas čempionāta jauktajā stafetē desmit pāru konkurencē izcīnījuši sesto vietu.

Latvijas sportistu duets labākos rezultātus uzrādīja paukošanas (838 punkti) un jāšanas (1108 punkti) disciplīnās, kurās viņiem attiecīgi trešā un ceturtā vieta, bet peldēšanā (1284 punkti) un apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā (2348) ieņemtas desmitās vietas. Tādējādi kopvērtējumā ar 5578 punktiem Rubļevska un Čerkovskis izcīnīja sesto vietu, par 268 punktiem atpaliekot no sacensību uzvarētājiem - Ukrainas dueta Viktorijas Terešukas un Pavlo Timoščenko.

Kā ziņots, individuālajos startos no Latvijas sportistiem augstāko rezultātu - devīto vietu - pirmdien uzrādīja Olga Šišlova.

Šišlovai vislabāk veicās jāšanā, kur viņa ar iegūtiem 1200 punktiem bija piektā labākā. Savukārt pārējās disciplīnās viņa neiekļuva labāko desmitniekā - paukošanā latvietei 20.vieta, bet peldēšanā 15.pozīcija. Tikmēr pēdējā disciplīnā, kur apvienota skriešana un šaušana, Šišlova ieņēma 11.vietu. Kopumā Latvijas sportiste ieguva 5256 punktus, kas bija devītais labākais rezultāts.

Tajā pašā laikā 2004.gada Atēnu olimpiskās sudraba medaļas laureāte Rubļevska ierindojās 18.vietā. Pēc pirmās disciplīnas - paukošanas -, kurā Rubļevska ar 928 punktiem bija piektā labākā, vēl varēja cerēt uz finišu vismaz labāko desmitniekā. Taču cerības izgaisa pēc peldēšanas, kurā latvietei vien 34.labākais rezultāts. Krietni labāk neveicās arī jāšanā un apvienotajā skriešanas/šaušanas disciplīnā, kur attiecīgi 17. un 21.labākais rezultāts. Kopumā Rubļevska ieguva 5116 punktus.

Par Eiropas čempioni ar 5452 punktiem tika kronēta ungāriete Žofia Foldhazi.

Savukārt Čerkovskis otrdien individuālajā startā ierindojās desmitajā pozīcijā.

Summā Latvijas pārstāvis finālsacensībās tika pie 5732 punktiem. Paukošanā Čerkovskis uzrādīja ceturto labāko rezultātu un iekrāja 928 punktus, peldēšanā viņam vien 28.vieta 36 sportistu konkurencē un 1244 punkti, jāšanā ieņemta 17.pozīcija un saņemti vēl 1080 punkti, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā Latvijas pārstāvis uzrādīja 16.laiku un tika pie 2480 punktiem.

Par Eiropas čempionu ar iekrātiem 5916 punktiem kļuva ungārs Ādams Marosi.

Eiropas čempionāts līdz ar jauktās stafetes sacensībām ir noslēdzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!