Foto: AP/Scanpix

Latvijas sportisti Deniss Čerkovskis un Jeļena Rubļevska svētdien svinēja uzvaru Krievijā notikušo Pasaules kausa finālsacensību modernajā pieccīņā jauktajā stafetē.

Summā sportisti tika pie 5812 punktiem, pēdējā posmā spējot pakāpties no otrās vietas un par 32 punktiem apsteidzot ukraiņus Pavlo Timoščenko un Viktoriju Terešuku.

Čerkovskis un Rubļevska bija otrs spēcīgākais pāris paukošanā, peldēšanā viņi ierindojās 11.vietā, bet jāšanā vēlreiz sasniedza otro rezultātu. Savukārt apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā Latvijas duets uzrādīja trešo labāko rezultātu un par astoņām sekundēm apsteidz Ukrainas sportistus.

Kā ziņots, individuālajās Pasaules kausa finālsacensībās Rubļevska piektdien ar 5220 punktiem izcīnīja devīto vietu, bet Čerkovskis ar 5708 punktiem uzrādīja 11.rezultātu.

Pasaules kausa finālā iekļuvušajiem sportistiem pretstatā sezonas posmiem nav kvalifikācijas sacensību.

Kā ziņots, iepriekš Čerkovskis martā izcīnīja otro vietu Brazīlijā notikušajā Pasaules kausa otrajā posmā. Toreiz Čerkovskis uz goda pjedestāla nokļuva vien otro reizi karjerā - 2009.gadā viņš uzvarēja Budapeštas posmā.

Pagājušā gada Londonas olimpiskajās spēlēs Rubļevska izcīnīja astoto vietu, bet Čerkovskis ierindojās 19.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!