Foto: F64

Pieredzējusī Latvijas pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska piektdien ierindojās 20.vietā ASV notiekošajās Pasaules kausa izcīņas finālsacensībās.

Rubļevska summā tika pie 1264 punktiem, kamēr par sacensību uzvarētāju tika kronēts 2008.gada olimpisko spēļu čempione Lene Šēneborna no Vācijas, kurai izdevās tikt pie 1375 punktiem.

Pēc paukošanas Latvijas sportiste ar nopelnītiem 258 punktiem bija pirmajā vietā, taču peldēšanā ar 245 punktiem viņa bija pēdējā starp 36 dalībniecēm. Tikmēr jāšanā ar zirgu Rubļevska ieguva 273 punktus, kas šajā disciplīnā viņai deva 24. pozīciju, savukārt skriešanas un šaušanas kombinācijā viņa ar 488 punktiem bija 28. vietā.

Tikmēr vīriešu sacensībās Latviju pārstāv Ruslans Nakoņečnijs, kurš pēc pirmās disciplīnas - paukošanas - ar 208 punktiem ir 17. vietā.

Vēl aprīlī Nakoņečnijs izcīnīja septīto vietu Pasaules kausa posmā Ungārijā.

Pasaules kausa finālposmā nepiedalās pieredzējušais Deniss Čerkovskis, kurš šosezon nevienā no etapiem nespēja sasniegt finālsacensības.

Aizvadītajā gadā notikušās Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases sacensības Latvijas sportisti neaizvadīja īpaši veiksmīgi un pie ceļazīmēm jau gadu pirms Olimpiādes neizdevās tikt.

Tomēr vēl pa deviņām ceļazīmēm vīriešu un sieviešu konkurencē sadalīs šogad - pa trim ceļazīmēm sportisti iegūs šī gada pasaules meistarsacīkstēs, savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā. No šī gada pasaules rangā punktus sāka skaitīt no nulles, un tos izcīnīs sešās sacensībās - četros Pasaules kausa posmos, Pasaules kausa finālā un pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!