Foto: Zigismunds Zālmanis
Šogad īpašās un unikālās sacensības mākslas vingrošanā "Baltijas aplis" svinēs 20 gadu jubileju, kad 30. un 31. martā Elektrum Olimpiskajā centrā (Grostonas iela 6b) skatītājus priecēs labākās mākslas vingrotājas no 20 valstīm.

Rīgā sacensībās kopskaitā startēs 39 dalībniece. Pirmo reizi apmeklētājiem būs iespēja vērot vingrotājas no Luksemburgas, Moldovas un Armēnijas. Tālāko ceļu mēros vingrotājas no Austrālijas, Kanādas, Uzbekistānas, Azerbaidžānas un Portugāles. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs trīs vadošās vingrotājas - esošā Latvijas čempione Karolina Mizūne, Jeļizaveta Polstjanaja un Alina Baklagina.

"Mūsu tradicionālais pavasara turnīrs mākslas vingrošanā "Baltijas aplis" šogad svin nozīmīgu jubileju, un mēs varam būt gandarīti, ka visu šo gadu laikā esam spējuši saglabāt šī turnīra tradīcijas un veicināt mūsu skaistās pilsētas Rīgas atpazīstamību visā pasaulē. Šo gadu laikā Rīgā esam redzējuši pasaules spožākās mākslas vingrošanas zvaigznes – Eiropas, pasaules un olimpiskās čempiones. Vienu no viņām redzēsim arī šogad turnīra atklāšanas ceremonijā. Sestdien, 30. martā plkst. 15.00 uzstāsies trīskārtējā pasaules bronzas medaļas ieguvēja, Baltkrievijas vingrotāja, "Baltijas aplis 2015" uzvarētāja un "Mis Elegance 2015" Melitina Staniouta", gaidāmo pasākumu raksturo sacensību direktore Kristīne Gulbe.

"Baltijas aplis" nav iedomājams bez mūsu valsts mākslinieku žūrijas. Arī šogad elegantāko vingrotāju izvēlēsies 16 Latvijas mākslinieki. Žūrijas priekšsēdētāja būs māksliniece Marija Brodele, kuras gleznotā roze ir šī gada sacensību simbols. Sacensības "Baltijas aplis" ir vienīgais šāda veida turnīrs pasaulē, kurā māksla un vingrošana ir tik ļoti sasaistīti viens ar otru. Divdesmit gadu garumā turnīra dalībniecēm dāvāti simtiem Latvijas mākslinieku darbi, kas aizceļojuši līdz ar vingrotājām uz daudzām pasaules valstīm.

Tāpat sacensību laikā notiks jau iemīļotā skatītāju nominācija "Mis Skatītāju simpātija", kuras laikā ikvienam būs iespēja nobalsot par sev tīkamāko vingrotāju. Balvu šajā nominācijā pasniegs mākslinieks Jānis Anmanis.

Divu dienu laikā līdztekus sacensībām būs redzami krāšņi paraugdemonstrējumi. Tajos piedalīsies vairāk nekā 220 jauno mākslas vingrotāju no visas Latvijas. Un kā jau katrā dzimšanas dienā, arī sacensību divdesmitgadē, ir gaidāmi daudzi pārsteigumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!