Foto: Latvijas Jātnieku federācija
Latvijas jātnieks Aleksandrs Šakurovs, startējot ar KWPN šķirnes zirgu Fillmore DB, nedēļas nogalē izcīnīja trešo vietu galvenajā "Grand Prix" maršūrtā starptautiskās divu zvaigžņu sacensībās Igaunijā, Pērnavā.

Duets distanci veica bez soda punktiem un kvalificējās pārlekšanai. Kopā saīsinātajai distancei kvalificējās astoņi pāri. Šakurovs pārlekšanu veica bez soda punktiem 47,21 sekundē, no līdera, Igaunijas pārstāvja Gunāra Kletenberga, atpaliekot par 4,86 sekundēm. Septītajā vietā ar 4 soda punktiem pārlekšanā (48,96) ierindojās otrs Latvijas duets - Sabīne Siliņa ar KWPN šķirnes ērzeli Fantast.

Piektdienas augstākajā maršrutā (ātruma, 145 cm) 2.vietu izcīnīja Anna Arhipova ar KWPN šķirnes ķēvi Heesamar. Jātniece finišēja 64,63 sekundēs, no uzvarētājas Petras Heikinenas (Somija) atpaliekot par 1,66 sekundi. Piektajā vietā šajā maršrutā ierindojās Aleksandrs Šakurovs.

Sestdienas galvenajā maršrutā (145 cm) godalgotajā septītajā vietā - Laura Penele ar KWPN šķirnes zirgu Dundas V.D.M. Zīmīgi, ka šajā turnīrā visi Latvijas pārstāvji, kuri izcīnīja godalgas augstākajās distancēs, startēja ar Nīderlandes siltasiņu šķirnes (KWPN) zirgiem.

Piektdien piecgadīgo zirgu ieskaitē otro un trešo vietu ieguva attiecīgi Kristaps Neretnieks ar Oldenburgas šķirnes zirgu Action Bird un Elizabete Krista Juraša ar Latvijas škirnes zirgu Alba. Jurašai godalga arī nākamās dienas jaunzirgu maršrutā, savukārt, Neretniekam piektdienas sešus un septiņus gadus jauno zirgu distancē izcīnīta 2.vieta ar Zangershaides šķirnes ērzeli Carambole Mvs Z.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!