Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Mārtiņš Pļaviņš svētdien AAE "Beach Pro Tour - Challenge" turnīru sāka ar zaudējumu.

Samoilovs/Pļaviņš, kuri dalībai turnīrā saņēma īpašo ielūgumu, pirmajā mačā ar 0-2 (12:21, 16:21) piekāpās Francijas pludmales volejbolistiem Jusefam Krū un Arno Gotjē-Ra, kuriem sacensībās ticis pirmais numurs.

Pļaviņam šis bija atgriešanās mačs starptautisko sacensību apritē. Viņš nebija devies kortā kādā no starptautiskajiem turnīriem kopš 2021.gada, jo gadu mijā viņam tika veikta ceļgala operācija.

A grupā līdz ar Latvijas un Francijas duetiem sacenšas arī ar 12.numuru izsētais Turcijas pāris Hasans Mermers/Safa Urlu un brazīliešiem Pedro Solbergu un Artūru Lanči, kuriem ticis 13.numurs.

Jau ziņots, ka Edgars Točs/Kristians Fokerots sestdien ar 2-0 pārspēja Slovākijas pludmales volejbolistus Ļubošu Nemecu un Mareku Jāni, bet pēc tam izšķirošajā kvalifikācijas kārtā ar 0-2 zaudēja Francijas duetam Kinsijs Ajs/Kalvins Ajs, neiekļūstot pamatturnīrā.

"Beach Pro Tour" rangā augstākās sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!