Foto: LETA

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) biedru kopsapulcē piektdien prezidenta amatā uz vēl vienu termiņu pārliecinoši tika ievēlēts Atis Sausnītis, kurš bija vienīgais pretendents uz šo amatu, atklāja LVF sacensību koordinatore Ināra Brokāne.

Par Sausnīti balsoja 53 no 58 balstiesīgajiem kopsapulces biedriem.

Tikmēr LVF valdē ievēlēti Māris Pēkalis, Andris Rāviņš, Ainārs Mežulis, Elmārs Rudovičs un Vadims Jerošenko, kuri tajā atradās arī iepriekšējā sasaukumā, kamēr valdei pievienojušies Boriss Kolčins, Gunta Paegle, Aivis Mirbahs un Jānis Trupovnieks.

Līdz ar to valdē vairs nebūs Māra Orupa, Mareka Segliņa, Rolanda Keršuļa un Andra Blakas.

Sausnītis LVF prezidenta amatā būs trešo termiņu. Pirmo reiz viņš šos pienākumus pildīja no 2004. līdz 2008. gadam, tad LVF vadīja Almers Ludviks, bet amatā Sausnītis atgriezās 2013. gada janvārī.

Vēstīts, ka pirmdien vairāki pašmāju volejbola sabiedrības aktīvisti, starp kuriem ir arī pazīstami treneri un spēlētāji, izplatīja atklātu vēstuli, aicinot uz godīgu un atklātu diskusiju, lai uzlabotu pašreizējo situāciju šajā sporta veidā.

Kā atklāja Brokāne, tad biedru kopsapulcē uzstājušies arī šīs vēstules iniciatori, norādot uz nepilnībām federācijas darbā. "Notika diskusija, tika nolemts veidot iniciatīvas grupu, lai uzlabotu federācijas darbu, tomēr nekāda šķelšanās nenotika un visi vienojās, ka jāstrādā un jādarbojas kopā," sacīja LVF pārstāve.

Minētās vēstules autori iepriekš norādīja, ka dažādos veidos savas kompetences un iespēju robežās viņi esot centušies aktualizēt problēmjautājumus, "taču dzirdīgas ausis LVF neesam sastapuši". Visbiežākās un populārākās atrunas esot bijušas, ka federācijai nav finanšu līdzekļu un cilvēku resursu.

Vēstuli parakstīja daudzi volejbola treneri, spēlētāji, organizatori, komandu vadītāji un bērnu vecāki, starp kuriem ir tādi šajā sporta veidā ļoti labi zināmi cilvēki kā Aigars Birzulis, Gundars Celitāns, Ance Auziņa un Ruslans Sorokins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!