Foto: AP/Scanpix/LETA
Apmeklējot darts premjerlīgas sacensības Liverpūlē, miris leģendārais britu šautriņmetējs, pieckārtējais pasaules čempions Ēriks Bristovs, atsaucoties uz Lielbritānijas Darts federāciju, vēsta vietējie mediji.

60 gadus vecajam Bristovam arēnā kļuvis slikti, viņš zaudējis samaņu un miris. Vēlāk tika konstatēts, ka nāves cēlonis ir sirdstrieka.

"Tas bija neticami. Ēriks palīdzēja sagaidīt viesus, te pēkšņi viņam kļuva slikti, viņš sabruka un nomira," izdevums "The Guardian" citē pazīstami britu promouteri Beriju Hērnu. "Visdziļākā līdzjūtība viņa ģimenei, jo šis ir milzīgs šoks visai mūsu sabiedrībai. Ēriks bija izcils sportists un dižs cilvēks, un pat pēc viņa aiziešanas no profesionālā sporta līdzjutēji bija gatavi braukt simtiem kilometru, lai viņu redzētu pie dēļa."

Heknijā dzimušais Bristovs slavu savā sporta veidā ieguva 23 gadu vecumā, kad 1980. gadā pasaules čempionāta finālā pārspēja tā laika zvaigzni Bobiju Džordžu, bet pēc gada mačā ar Džonu Lovu nosargāja titulu. Ar šautriņmešanas ienākšanu televīzijā Bristova popularitāte ieguva milzīgus apmērus. No profesionālā sporta Bristovs atvadījās 2000. gadā un pievērsās komentēšanai. Viņa audzēknis ir sešpadsmitkārtējs pasaules čempions Fils Teilors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!