Foto: Publicitātes foto
Latvijas šautriņu metējs Madars Razma sestdien ar sensacionālu un ļoti pārliecinošu uzvaru iesāka Lielbritānijā ļoti prestižo Britu Darta organizācijas (BDO) pasaules čempionātu.

Pamatsacensību pirmajā kārtā latvietis ar 3-0 pieveica ar piekto numuru izlikto velsiešu sportistu Martinu Filipsu.

Kaut Razma uzvarēja mača pirmajā legā, cīņas sākumā viņam bija problēmas ar kārtu noslēdzošajiem metieniem. Kaut latvietim bija iespējas uzvarēt arī nākamajos divos legos, ikreiz viņš izšķirošajos metienos nespēja trāpīt. Tādas pat problēmas bija arī ceturtajā legā, tomēr Razmam izdevās gūt uzvaru, bet pēc tam piektajā legā viņš nospēlēja pietiekami pārliecinoši, uzvarot pirmajā setā.

Otrā seta ievadā abi sportisti apmainījās ar ātri uzvarētiem legiem, tomēr trešajā legā Razma "nobreikoja" pretinieku un pēc tam uzvarēja arī ceturtajā, izvirzoties pa setiem jau vadībā ar 2-0. Arī trešajā setā Razma bija labāks četros setos un svinēja negaidītu uzvaru visā mačā.

Līdz ar to latviešu sportists sacensībās garantējis jau vismaz devīto vietu, bet nākamās kārtas maču viņš neaizvadīs ātrāk par trešdienu.

Pirmoreiz Razma BDO pasaules čempionātā piedalījās pērn, kad pārvarēja kvalifikāciju, bet zaudēja pamatsacensību pirmajā cīņā. Šogad viņš pēc ranga jau automātiski kvalificējās pamatsacensībām.

Tikmēr 54 gadus vecais Filipss pie karjeras lielākā panākuma tika pērn, kad triumfēja BDO "Winmau World Masters" turnīrā, kas ir vienas no vecākajām šautriņu mešanas sacensībām pasaulē. Zīmīgi, ka BDO pasaules čempionātā viņš pirmoreiz piedalījās vēl 1991.gadā.

BDO pasaules čempionāta uzvarētājs saņems 100 000 mārciņu (120 700 eiro).

Šautriņu mešanā katru gadu notiek divi pasaules čempionāti, kas risinās gandrīz vienlaicīgi. Otru organizē Profesionālā darta korporācija (PDC), kas šobrīd gan tiek uzskatīts par prestižāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!