Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Latvijas šautriņu metējs Madars Razma ceturtdien guva savas karjeras pirmo uzvaru Profesionālās šautriņu mešanas organizācijas (PDC) rīkotajā pasaules čempionātā, iekļūstot otrajā kārtā.

Pirmās kārtas mačā Razma ar rezultātu 3-0 nervozā cīņā pārspēja starptautiskajā šautriņu mešanā mazpazīstamo japāni Toru Suzuki. Otrajā kārtā latvieša pretinieks būs skots Gerijs Andersons, kurš iepriekš izcīnījis pasaules čempiona titulu.

Spēli abi šautriņu metēji iesāka lēnā tempā un ar vāju precizitāti. Razma zaudēja pirmos divus legus, taču pamazām viņa precizitāte uzlabojās, un latvietis izmantoja iespējas noslēgt legus, vajadzīgajos brīžos trāpot dubultajos sektoros. Viņš uzvarēja nākamos trīs legus pēc kārtas un izvirzījās vadībā pēc pirmā seta.

Arī otrais sets ritēja ļoti saspringti. Razma un Suzuki apmainījās ar uzvarētiem legiem, bet izšķirošajā japānis neizmantoja iespēju izlīdzināt mača rezultātu. Razma par šādu kļūdu pretinieku sodīja un ar precīzu trāpījumu izvirzījās vadībā ar 2-0.

Trešajā setā Suzuki uzvarēja pirmo legu, taču pēc tam viņa precizitāte pamatīgi kritās. Razma to izmantoja un pārņēma vadību ar 2-1. Suzuki pamanījās izlīdzināt rezultātu setā, bet noslēgumā latvietis ar augstu rezultativitāti noslēdza maču, pēdējā metienā trāpot dubultajā četriniekā.

Labākajā piegājienā Razma guva 171 punktu, bet viņa vidējais rādītājs bija 89,73 punkti.

Šo pasaules čempionātu rīko Profesionālā šautriņu mešanas organizācija (PDC), un šī turnīra kopējais balvu fonds ir 2,5 miljoni mārciņu (2,75 miljoni eiro). Turnīra uzvarētājs iegūs 500 000 tūkstošus mārciņu (555 260 eiro). Kopumā pasaules čempionātā piedalās 96 šautriņu metēji.

Razma par iekļūšanu otrajā kārtā jau garantējis 15 000 mārciņu (16 660 eiro) lielu naudas balvu.

PDC rangā Razma ierindojas 61. pozīcijā, bet Suzuki vēl šim rangam nav kvalificējies. PDC savu rangu veido, balstoties uz sportistu ienākumiem divu sezonu laikā.

Razmam šis ir otrais PDC pasaules čempionāts karjerā. Pagājušā gadā viņš nepārvarēja pirmo kārtu, sīvā cīņā ar 2-3 zaudējot anglim Harijam Vordam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!